Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Šodien tiešraidē Helēnas Demakovas lekcija Mūžīgais laikmetīgums pilsētvidē jeb every art has been once contemporary

16. maijā, plkst. 18, Mākslas muzeja Rīgas Birža konferenču zālē mākslas programmas Tête-à-Tête 20 epizodēs ietvaros, laikmetīgās mākslas kritiķe un kuratore Helēna Demakova uzstāsies ar bezmaksas atklātu lekciju Mūžīgais laikmetīgums pilsētvidē jeb every art has been once contemporary, kuru tiešraidē varēs vērot arī www.diena.lv.

Helēnas Demakovas publiskā lekcija tematizēs vēsturisko un mūsdienu publisko telpu mijiedarbībā ar laikmetīgo mākslu, tiks aplūkoti dažādi nespeciālistu un speciālistu aizspriedumi, kā arī mākslinieku piedāvājumi gan Latvijā, gan redzamākajos publiskās mākslas projektos pasaulē. Mākslas zinātniece akcentē: "Cita starpā runāšu par to, ka paliekošs mākslas darbs pilsētvidē nav tikai piemineklis, dekorācija vai ķiņķēziņi, kurus viena pilsēta dāvina otrai. Cilvēks un pasaule ir tik daudzveidīgi, ka izcilu mākslinieku izdomas un talanta augļus ir pelnījuši baudīt daudzi cilvēki, un to var nodrošināt tikai publiskā telpa."

2012. gadā ar Helēnas Demakovas kā kuratores starpniecību Mākslas muzejā Rīgas birža tika uzstādīts, krievu mākslinieka Dmitrija Gutova mākslas darbs Gondola – Borisa un Ināras Teterevu dāvinājums muzejam. Helēna Demakova ir vairāku izstāžu, grāmatu, rakstu, lekciju kursu autore un dažādu inovatīvu kultūras projektu iniciatore. Gan strādājot par Latvijas kultūras ministri, gan savā turpmākajā darbībā, viņa ir panākusi, ka Laikmetīgās mākslas muzeja Rīgā ideja nepazūd no sabiedriskās un politiskās dienaskārtības. 

Tête-à-Tête 20 epizodēs ietvaros Helēna Demakova ir kuratore diviem laikmetīgās mākslas projektiem – izstādei Rīga smaida, kas ir nākotnē vērsta Rīgas pilsētvides projekta pirmā kārta, kā arī kuratore sen gaidītajam piemineklim pasaules slavenajam baletdejotājam Mārim Liepam pie Latvijas Nacionālās operas.

Lekcija notiks latviešu valodā, tā ir atvērta ikvienam interesantam, un ieeja ir bez maksas

Ieeja muzejā būs no Mazās Pils ielas. Lekcijas tiešraide būs skatāma www.diena.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja