Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Šodienas jauniešu stāsti Gaismas pilī

Oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks ar mākslas izglītību un jauniešu kultūru saistīti notikumi, informēja Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolas pārstāvis Vilnis Heinrihsons.

Gaismas pilī būs apskatāma 9. Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstāde Šodienas stāsti (4. līdz 30. oktobris), notiks starptautiskā mākslas izglītības konference Par sienām un tiltiem. Mākslas izglītība kā starpkultūru komunikācija (3. līdz 5. oktobris), kā arī starptautiskas jauniešu radošās darbnīcas Stāsti par mīlu un naidu (3. līdz 12. oktobris).

Izstāde Šodienas stāsti veltīta komunikācijai mūsdienu pasaulē, saziņai starp cilvēkiem caur mūziku, literatūru, mākslu. To veido divas patstāvīgas daļas – Vārds un Skaņa. Pirmā daļa ietver mākslas darbus, kas radīti, inspirējoties no literāra darba vai arī izlasot kādu citu tekstu, otrā - aptver mākslas darbus, ko ietekmējusi mūzika vai kāda skaņa, vai skaņu kopums.

Izstādē piedalās Latvijas mākslas skolu audzēkņi un citu valstu bērni un jaunieši no organizācijām, kas īsteno mākslas izglītības programmas. Šodienas stāstos ieraugāms 891 mākslas darbs no 16 valstīm: Latvijas, Gruzijas, Ungārijas, Čehijas, Rumānijas, Serbijas, Kipras, Kazahstānas, Īrijas, Azerbaidžānas, Vācijas, Lietuvas, Dānijas, Krievijas, Ukrainas, Austrālijas. 

Izstādes darbus vērtēs starptautiska žūrija mākslinieces un pasniedzējas Helgas Jaksones vadībā. Tiks pasniegtas balvas vairākās nominācijās un dažādās vecuma grupās.

Konference Par sienām un tiltiem. Mākslas izglītība kā starpkultūru komunikācija tapusi, kārtējai Eiropas Mākslas izglītotāju tīkla organizācijas Arts For All sanāksmei pievienojoties mākslas pedagogiem no daudzām Latvijas mākslas skolām. Tajā lekcijas lasīs un ar savu pieredzi dalīsies tādi eksperti kā Rolfs Vitte (Vācijas Mākslas un kultūras izglītības federācija (BKJ)), Anda Rožukalne (Rīgas Stradiņa universitāte), Marketta Urpo Koskinena (mākslas izglītības eksperte, Somija), Dina Lūse (Māras Muižnieces Rīgas mākslas skolas direktore), Dace Paeglīte (Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas vadītāja) un daudzi citi.

Konferencē plānots pievērsties problēmām, kas saistītas ar komunikāciju pedagoģiskajā procesā mūsdienu mākslas skolās un citās izglītības iestādēs. Tā kā konferences dalībnieki pārstāv daudzas Eiropas valstis, kurās aizvien aktuālāka ir dažādu kultūru mijiedarbība, konferences darba centrā likts jautājums par komunikāciju starp atšķirīgām, līdzās esošām kultūrām.

Radošajā darbnīcā četru mākslinieku, mākslas pedagogu no Āhenes, Minsteres un Rīgas, vadībā vācu un latviešu jaunieši, mākslas skolu audzēkņi, nedēļas laikā radīs savus mākslas darbus un eksponēs tos izstādē Šodienas stāsti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja