Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tiek meklēti kultūras pieejamības aģenti

Colorize sadarbībā ar Sustento meklē kultūras aģentus - cilvēkus ar invaliditāti, kuri vēlas veicināt ikvienam pieejamu kultūras un mākslas vidi Latvijā.

Kultūras aģenti tiek aicināti ierasties uz kopīgu tikšanos 20. decembrī plkst. 12.00 Sustento telpās (Elizabetes ielā 57, Rīgā), iepriekš piesakoties pie Lības Bērziņas - [email protected] vai 28649014.Telpas ir pieejamas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Kultūras aģentiem būs iespēja šī gada ziemas laikā doties apmeklēt dažādus kultūras un mākslas notikumus, lai novērtētu vides pieejamību cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti un sniegtu savu recenziju par pieredzi. Tāpat būs iespēja darboties pie citiem projektiem, lai veicinātu ikvienam pieejamu mākslu un kultūru.

Latvijā vien 7% no sabiedriskajām telpām ir pieejamas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Cik pieejamas ir mākslas un kultūras vietas? Arvien vairāk tiek runāts par kultūras vides pieejamību cilvēkiem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem. Un viens no biežām sastopamajiem aizspriedumiem ir, ka "cilvēki ar invaliditāti jau tāpat nedodas uz kultūras notikumiem", kas daļēji ir taisnība. Jo cilvēki ar dažādiem ierobežojumiem ir jau pieraduši, ka māksla un kultūra nav viņiem pieejama. Tādēļ ar šo iniciatīvu vēlamies veicināt cilvēku ar invaliditāti iesaisti kultūrā un dot iespēju plašākai sabiedrībai ieskatīties, kā ir baudīt kultūras notikumus, ja esi ratiņkrēslā, ar redzes, dzirdes vai garīga rakstura traucējumiem.

Colorize (colorize.lv) ir vienīgā organizācija Latvijā, kas specializējas tieši iekļaujošas mākslas un kultūras vides veicināšanā.

Sustento (sustento.lv) ir jumta organizācija, kura strādā cilvēku ar invaliditāti interešu aizstāvībā un vieno cilvēku ar invaliditāti organizācijas Latvijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja