Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ģenerālprokurors nekomentē, vai komisija vērtēs apgalvojumu par Vilnīša vēlmi noklausīties politiķu telefonsarunas

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš vada komisiju, kas vērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam, pagaidām nekomentē, vai komisija vērtēs apgalvojumu, ka KNAB šefs Normunds Vilnītis vairākkārt lūdzis prettiesiski noklausīties politiķu telefonsarunas.

Uz jautājumu, vai viņa vadītā komisija vērtēs KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša apgalvojumu, ka KNAB šefs viņam vairākkārt lūdzis prettiesiski noklausīties politiķu telefonsarunas, ģenerālprokurors trešdien pēc Nacionālās drošības padomes sēdes atbildēja: "Uz šo brīdi es to nevaru komentēt."

Lai arī par N.Vilnīša vēlēšanos noklausīties politiķu telefonsarunas KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un Jurašs informējuši prokuratūru, Ē.Kalnmeiers nekomentēja, vai šis fakts minēts viņa ierosinājumā valdībai veidot komisiju Vilnīša atbilstības amatam izvērtēšanai.

"Es nekomentēju sava ierosinājuma saturu. Man liekas, ka šis konflikts tur [KNAB] ir tik samilzis, ka nav lietderīgi kaut ko vispār komentēt, lai vienkārši nesaasinātu situāciju," viņš uzsvēra.

Pagaidām Ē.Kalnmeiera vadītā komisija vēl nav sanākusi kopā, jo tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) ir atvaļinājumā, bet Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība) ir komandējumā. "Tā ka tas ir diezgan problemātiski, bet pēc iespējas tuvākā laikā [mēs sanāksim]," norādīja ģenerālprokurors.

To, vai par KNAB runāts trešdien Nacionālās drošības padomes sēdē, Ē.Kalnmeiers nekomentēja, jo viņam nav tiesību izpaust padomes sēdē pārrunāto.

Jau ziņots, ka KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs J.Jurašs otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē apgalvoja, ka KNAB šefs viņam vairākkārt lūdzis prettiesiski noklausīties politiķu telefonsarunas. Dažas sarunas ar N.Vilnīti par sarunu noklausīšanos esot bijušas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes klātbūtnē.

Arī J.Strīķe apstiprina, ka N.Vilnītis viņai prasījis noklausīties politiķu telefonsarunas.

J.Jurašs uzskata, ka šī informācija jāanalizē komisijai, kas vērtē KNAB priekšnieka atbilstību amatam. Šis fakts arī minēts KNAB darbinieku vēstulē prokuratūrai, kurā norādīts uz daudziem faktiem par Vilnīša iespējamām nelikumībām.

N.Vilnītis pārmetumus noraida.

Tikmēr valdība 15.martā nolēma izveidot komisiju, kas vērtēs N.Vilnīša atbilstību amatam. Komisijas izveidošanu ierosināja ģenerālprokurors Ē.Kalnmeiers pēc tam, kad prokuratūra bija izvērtējusi premjeram un prokuratūrai iesniegto KNAB darbinieku sūdzību par N.Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas