Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Pirmsskolas vieta valsts reformās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kapri
K
A woednfrul job. Super helpful information.
Lakisha
L
It's sokpoy how clever some ppl are. Thanks!
V
V
_jo uzņēmējs atšķirībā no ierēdņa ar naudu nevar atļauties rīkoties izšķērdīgi_ Ja pašvaldība piešķir līdzekļus privātajiem bērnudārziem, vajadzētu kontrolēt, vai šī nauda nonāk līdz audzinātājām, auklītēm, vai tikai privātā bērnudārza īpašnieka kabatā. Līdzšinējā prakse daudzviet ir tāda, ka audzinātāja, priekšmetu pasniedzēja paraksta līgumu, ka nedrīkst izpaust bērnu vecākiem, cik daudz saņem. Bērnu vecāki, protams, nāk ar savām prasībām, jo viņi maksā par bērnudārzu pietiekami lielas summas un uzskata, ka tāpēc var prasīt īpašu attieksmi pret bērnu, bet audzinātāja var tikai klusēt.
DG
D
......un muļķis būs tas privātais , kas necentīsies valsti izslaukt pēc pilnas programmas......Tas kāmi ir tavs mērs,un nevajag visus merīt no savas samaitātības skatapunkta. un ļoti skumji ka tev ir tāda bagāta pieredze kā valsts slaukšana,un vēl skumjāk ka tu lepojies ar savu pieredzi(acīmredzot no tiem letiņiem,kas tikai runā....)
Čiksis
Č
Tev tikai liekas, ka kāds grib uzvārīties uz valsts rēķina, bet man nav žēl, lai uzvārās, ja valsts nevar atrisināt savas problēmas pati, bet privātie var... :) Nu ja, tavējie "ir arī bērnudārzā gājēji", par to jau ir runa, bet 5000 Rīgā gaida šo iespēju un izlīdzas ar auklītēm, omēm, citiem radiniekiem, darbnespējas lapām, atvaļinājumiem u.tml. Grūti pat iedomāties, ka tik visādi netiek risināts šis bērnudārza deficīta jautājums ģimenēs, kas nevar atļauties samaksāt auklītēm..."kvalitāti un izlietotos līdzekļus tas neietekmē. neesmu redzējis pierādījumus" - un neredzēsi ar, kamēr nebūs reālas konkurences, kad es varēšu bērnus vest uz to bērnudārzu, kur vēlos, jo esmu laimīgs, ka vispār ir uz kurieni vest...
Mamma
M
Man patīk Tavs domu gājiens - "apmaksa ir no viena avota un punkts". Tieši tas arī ir tas, kas būtu jāpanāk! Pagaidām bardaks pirmskolu sistēmā ir tikai un vienīgi tāpēc, ka apmaksa nav no viena avota. Daļai vecāku paveicies, ka ir "bezmaksas" pakalpojums, daļai vecāku viss jāsedz pilnā apjomā no savas kabatas. Un pret tiem, kam ir "paveicies" ar bezmaksas pakalpojumu, attieksme no pašvaldības b/d puses ir nejauka. Tipa, saņem pakalpojumu bez maksas, klusē par kvalitāti. Priecājies, ka vispār vieta ir. Privātie tā nevar atļauties, jo katrs klients svarīgs. Vec;ākiem nepatiks viens privātais b/d, nav problēmu meklēt labāku. A ja reiz esi ticis pašvaldības b/d, tad nav iespējams pārvietoties. Tad vecāki tiek turēti kā ķīlnieki, ja reiz dabūjuši bezmaksas vietu, tad lai cieš, ja kautkas neapmierina. Un ja "nauda sekotu bērnam", tad pašvaldības b/d arī būtu ieinteresēts bērnu skaitā, tad arī kvalitāte augtu. Ir labi pašvaldibas b/d, nenoliedzu. Bet zinam, ka darvas karote spēj samaitāt mucu medus...
ice
i
kāpēc zvēri bildē ar visām cenu zīmēm??
kāmis
k
garām. ir . veseli četri. un ir arī bērnudārzā gājēji. bet kā jau teicu, pilnīgi vienalga, kam pieder bērnudārzs. apmaksa ir no viena avota. un punkts. kvalitāti un izlietotos līdzekļus tas neietekmē. neesmu redzējis pierādījumus, kas to apgāž. ir tikai emocijas. un nevajag bāzt ausīs batonus par pozitīvo rietumu piemēru. pietiekoši daudz uzturostur , lai zinātu, ka tur problēmu ir ne mazāk kā mums, ja ne vairāk. pievērs uzmanību, ka es nesaku , ka privātais ir slikti.
Čiksis
Č
Tev, kāmi, visticamāk, bērnu vai nu nav, vai arī tie jau ir izauguši no bērnudārza vecuma, kā lielākajai daļai to cilvēku, kas pieņem atbildīgos'lēmumus. Visu cieņu Dainai, kas kā Dons Kihots cīnās ar šīm Absurda dzirnavām Rīgā. Piekritīsiet, ikvienam no mums šī problēma ir aktuāla, kamēr bērni ir šajā vecumā, bet pēc tam "ne mana cūka, ne mana druva..." , mani tas vairs neskar...Labi, varbūt arī ir biznesa intereses, bet kuram tad no mums tādu nav? Tu, kāmi, savu dibenu kustini, ja Tev par to neko nemaksā? Es tikai ļoti ceru, ka Dainai šis sabiedrības kurlums un kūtrums vienā brīdī nepiegriezīsies un viņu tiešām interesēs tikai savs bizness, bet Tu, kurmi, varēsi sēdēt ar saviem bērniem mājās līdz pirmajai klasei ... :)
kāmis
k
Daina, tev kājiņa kleina. ja runā par pozitīvajiem rietumu piemēriem, tad ar faktiņiem, cipariņiem. ta pie kajas , kāds bērnudārzs - publiskais vai privātais. ne viens ne otrs nav kvalitātes garants, un abiem vajag naudu, un abi to dabū no valsts. un muļķis būs tas privātais , kas necentīsies valsti izslaukt pēc pilnas programmas. nav takš labdarības iestāde, un gribas lielāku algu.
ideja
i
Valsts finansējumu bērnudārziem tikai valsts valodā! Nosakot pārejas periodu, protams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vienotības vieta tukša nepaliks

Par Vienotības nākotni un pieprasījumu pēc jaunas partijas pie frakcijām nepiederošo, bet no Jaunās Vienotības Saeimā ievēlēto deputātu, kādreizējo ilggadējo Madonas mēru Andreju Ceļapīteru iztau...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas