Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

SC frakcija gatavo likumprojektu, paredzot iespēju pašvaldības iestādēs vērsties ar iesniegumiem krievu valodā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ILARS
I
Krievu , pārkrievoto žīdu un pasulē apmaldījušos pārkrievoto citu tautību FAŠISTUS nevajag ņemt galvā. Gan jau viņi aizrīsies pašu radītā agonijā. DIEVS nav mazais zēns. Visu redz. DIEVS SVĒTĪ LATVIJU.
Dace
D
Ko tur karpities - krievisku runajosie apvaino mus rasisma , bet vai jus zinat kas daras Ukraina - tur krievu valodu nemaz dzirdet negrib un krievus mica riktigi - un ko !? Vai zinas par to raksta ? Vai tas tiek apspriest ? Neee jo Ukrainai ir iespaigigais geografiskais stavoklis - nav mazina Latvija . Latvijai ir japaliek Eiropas savieniba , bet ieksejie tirgi var palikt par ieksejiem , apkalposim pasi sevi , lai katram majas CUKURS , GALA , DARZENI un tad skaties ari parejie to gribes un pienemti tiks musu standarti par pietiekosi labiem visiem - tikai viniem jabut noteikta limeni . Un nobeiguma Latvija ir valsts valoda - ja nebutu ta cita runa , bet valoda ir , bija un buss . Mes esam to iznesusi caur visam un ta tas ari paliks .
Dace
D
Lai uz kurieni Krieviski runajosie nebrauktu vini grib dzivot labi un smuki , un kad vajag vini visu zin un visu maak , tas ir atkarigs no valsts ieksejas politikas - POLITIKAS ! Par iesniegsanu jebkadas veidlapas svezvaloda vevar iet ne runas - ja vienigi vinas nav tulkotas . Mes dzivojam Latvija kura ir valsts valoda . Mes dzivojam valsti kura neskatoties uz savu smago vesturi ( ne jau Krievs bija vienigai musu valsts okupants - vins bija pedejais - un viss briesmigakais ) Latvija saglabaja savu kulturu , valodu . Ja paskatamies apkart uz tam valstim kuras vins atbrivoja no FASHISTA , UN ieveda KOMUNISMA - ISTI NEESMU SAPRATUSI OR KO SIE DIVI JEDZIENI ATSKIRAS JA KA PIEMERU NEMAM HITLERU un STALINU - divas varen lielas galvas kuras likvideja katrs savas valsts intiligenci - nu un tie kas palika ir nodzivojusi lidz musu dienam - bet divas sinis valstis INTILIGENCE KA TADA BIJA IZNIDETA ! Tikai Vacijai pietika speka piecelties uz kajam un dzivot talak - bet Krievijai diemzhel ...... visa laiela krievija ( varen bagata valst ar dabigiem izrakumiem visas jomas ) joprojam lidz ausim s........... .
xrens
x
prasība no malas izklausās aplama, ja kāds neprot valsts valodu, lai tur algo tulku, kurš tad arī tulko. Tā ir katra atsevišķa iedzīvotāja problēma un tādēļ nav jāpieņem stulbi likumi.
dddd
d
Valsts drosibas iestadem jadoma ko darit ar Saskanas centru, tiklidz kads no saskaniesiem atver muti un sak runat tas izsauc sasutuma vilni latviesos, lieta tada ka SC veletaji ir krievi un automatiski sasutuma vilnis gazas pari krievu tautu. Ko darism? Mierigi verosim ka SC dara savu netiro darbu un kurina naidu starp tautam?
genādijs
g
nevajag krievus padarīt par analfabētiem un otrās šķiras cilvēkiem, lieākā daļa latviski runāt māk, pie tā arī paliksim...
Andris
A
Genādij , var būt es JŪS aizvainošu bet ņemot globāli krievi un pati krievija ,kas ir pārbagāta ar izejviejām un vairāk ,kā 140 milj smadzenes.,dzīvo ,trūcībā un nabzdzība ------- vai tad viņi nav ANALFABĒTI .Kas būtu ,ja viņiem pa rokai uz FIKSO nebūtu NAFTA un GĀZE ko notirgot.Globāli skatoties uz KRIEVIJU ,tā ir viena ekanomiski un politiski atpalikusi tauta uz pasaules,un ievērojot straujo pasaules attīstību viņa atpaliek. ar katru dienu Nedemokrātiskā un drausmīgi korumpētā valstī nevar būt attīstība GENĀDIJ.Saprotot ,ka KRIEVIJA ir impērija un demokrātisks režīms tur nav iespējams viņai nav nākotnes un nav jau vairs 17 gs GENĀDIJ. Vai tiešām nesaprotiet ,ka mēs un eiropa velkam JŪS CIVILIZĀCIJĀ bet Jūs drausmīgi pretojaties .JŪS gribiet dzīvot ,kā dzīvo eiropa ,bet kā līdz tam tikt ---smadzeņu nepietiek.Lūk tā ANALFABĒTI.
  • 1
  • 1
EJ nu.
E
Jo taalaak dziivojam jo mazaak saprotam, diivaini.
Dace
D
Jautajums nav "KAPEC NEVAR " , BET GAN "KAS NODARBOSIES AR TO IESNIEGUMU TULKOSANU ? Ja Es nezinu krievu rakstamburtus , bet tikai drukatos - lidz sim man tas netrauceja , bet pec tada likuma pienemsanas mani piesmied karta liek macities KRIEVU VAL. jo redziet Krieviski runajosie nav spejigi ne gada un ne 10 gadu laika iemacities Latviesu valoda - jautasiet KAPEC ? Tapec , ka sava laika vini visi drazas uz Rigu jo gribeja dzivot civilizeta valsti , TIAKI VIENS BET , CIVILIZETA VALSTI , BET AR SAVIEM LIKUMIEM . Kur tas redzets - Kauta neesmu ieverojusi Amerikas Savienotas Valstis tos runajam krieviski un sutot bernus uz krievu skolam , Tas pats ari Kanada - gribi dzivot nekadu problemu , pirmais noteikums VALODA , tur vini visi macas Anglu val. un nepiesienas ko un ka kur rakstit - VISI KA VIENS MACAS ANGLU VALODU UN MACA SAVUS BERNUS - UN APMACIBAS SKOLA , DARZINA , UNIVER , ANGLISKI . Ja tik loti gribas visu Krievu val. tad kada problema braukt dzivot uz lielo krieviju . Katra zeme kur lai nebrauktu ir savi ieksejie noteikumi un tie ir jaievero - lai kur mes nebrauktu dzivot pirma lieta kas mums jazin , ta ir valoda , elementara pieklajiba pret to valsti kura gribam dzivot . Es nevelos dzivot Krievija .
niecībai punktam 15:35
n
Nesalīdzini krievus ar senas kultūras tautām - frančiem un angļiem! Tikai krievi ar saviem netīrajiem zābakiem pieraduši bradāt pa citu tautu teritorijām!
  • 0
  • 0
.
.
Pēc jūsu parauga attiecībā uz Latvijas krieviem, Jums būtu jāpasaka arī Kanādas frančiem: "Ja negribat angļu valodu, brauciet uz savu Franciju!" Un to pašu jūs varat adresēt arī Beļģijas frančiem. Nez kāpēc viņi diezvai jūsos ieklausīsies...
  • 0
  • 0
.
.
Kanādā ir arī franču valoda. Ja ko. Paskaties Kvebekā. Tā ka pēc Kanādas parauga Latvijā jabūt arī divām valodām. "Vikipēdijas raksts Šis raksts ir par provinci. Par pilsētu skatīt rakstu Kvebeka (pilsēta). Kvebeka (franču: Québec, izrunā: [kebɛk], angļu: Quebec, izrunā: [kəˈbɛk] vai [kwɨˈbɛk]) ir otra lielākā Kanādas province pēc platības iedzīvotāju skaita. Tajā 2010. gadā dzīvoja 7 988 575 iedzīvotāji. Tas atbilst apmēram 24% no Kanādas iedzīvotāju skaita. Galvenā un vienīgā no oficiālajām valodām Kvebekā ir franču valoda. Kvebeka aizņem 1 542 056 km2 lielu platību. Kvebekas administratīvais centrs ir Kvebeka (735 000 iedzīvotāji), savukārt vislielākā pilsēta ir Monreāla. Kvebekas teritorija ir ļoti bagāta ar dabas resursiem ar tās mežiem un daudzajām upēm un ezeriem. Kokapstrādes, papīra rūpniecības un hidroenerģētikas nozares šeit ir visvairāk attīstītas.Kvebekā ir ļoti izteikta gadalaiku maiņa. Vasara ir karsta un bieži arī mitra, bet ziema ir auksta, gara, sniegaina un arī mitra. Gaisa temperatūra vasarā var pacelties līdz +35 °C, bet ziemā nolaisties zem -30 °C. Sniega sega ir 4 mēnešus dienvidos un 6 mēnešus ziemeļos. Monreālā izkrīt vairāk sniega, nekā, piemēram, Oslo vai Helsinkos.Ārējās saites [izmainīt šo sadaļu]Vikikrātuvē ir pieejami multimediju faili par šo tēmu. Skatīt: Kvebeka.Kvebekas valdībaŠis ar Kanādu saistītais raksts ir nepilnīgs. Jūs varat dot savu ieguldījumu Vikipēdijā, papildinot to." Tātad vai pamanījāt? Atkārtoju: "Galvenā un vienīgā no oficiālajām valodām Kvebekā ir franču valoda."
  • 0
  • 1
Joprojām
J
garīgi un morāli "slimi", jo nepārtrauc murgot... Viņu nepilnvērtības kompleksi sāk pāraugt nopietnā slimībā...Bet mums slimi nav vajadzīgi, lai noteiktu mūsu tautas un valsts nākotni! Nost ar šiem degradētiem priekšikumiem! Ja vesela krievu tauta NAV spējīga 70 gados iemācīties valsts valodu, tad t;a ir VIŅU, ne nūsu, problēma!
Kāda vēl
K
krievu tauta?Kur tu redzi Latvijā krievu tautu?Krievu tauta dzīvo Krievijā un spļauj uz tiem atpalikušajiem ļautiņiem ,kas klīst pa pasauli ,apkaunodami krievu tautu.
  • 2
  • 0
LRIB
L
Izlasi un pārdomā:-http://tautastribunals.eu/?p=7570
ne tas valdis
n
nu rubiks teica ka nevajag otru valsts valodu,kas nav skaidrs!
Janka
J
pirmkārt,Rubiks arī nrteica,ka nevajag iet parakstīties.... otrkārt,Rubikprāt,obligāti ir jāievieš reģionālās valodas,kur krievi ir 20 procenti,tātad,visas pilsētas.....tātad,tie paši vēzi,tikai citā kulē
  • 1
  • 0
nav skairs
n
kāpēc tev jāklausās kangars, bet ne nacionāl-patrioti.
  • 5
  • 0
no taalienes
n
Ar šo es izsaku protestu pret jebkādiem grozījumiem valodas likumā! Tautieši, tie kas varu turat, - dariet , lūdzu, - pieņemiet lēmumu, lai vienreiz un uz visiem laikiem aizliegtu sveštautiešiem ņirgāties par mūsu kultūru! Lūdzu! Vai ir vajadzīga tautas nobalsošana?
Seskis
S
Agešinam taisnība! Krievu valoda kā otra valsts valoda būtu tikai esošās situācijas legalizēšana. Strādājot valsts pārvaldē, krievu valodu nākas lietot biežāk kā latviešu valodu. Vai nebūtu ērtāk rakstīt dokumentus krieviski, nekā stundām skaidrot to saturu adresātiem. Tiepība šeit nelīdzēs, jo labas pārvaldības princips nosaka kārtību, ka valsts pārvaldei jābūt efektīvai un pieejamam ikvienam. Tāpēc lēmumu saturs jādara zināms cilvēkiem, kuri runā izplatītākajās valodās - krievu, angļu, vācu, franču un spāņu. Latvija izplatītākā valoda it krievu valoda, tāpēc ir tikai taisnīgi, ka šī valoda ir valsts valoda. Krievvalodīgie cilvēki ir apjukuši - daudzi pat nezin, ka Bruņinieku iela tagad nav Sarkanarmijas iela un A.Čaka iela nav Suvorova iela, tomēr tiesiskā valstī iedzīvotāju vairākumam ir tiesības uz savas valodas oficiālu statusu.
Nesmirdi sesk
N
tādus kā tevi , izsūtīt kopā ar krieviem uz Pleskavas guberņu!
  • 1
  • 0
yes
y
tiesiska valsti ir tiesibas vairakumam pieprasit dekolonizaciju,un meligimafiozaa rezhima okupantiem noziedzigi pieshkirto pilsonibu anulaciju
  • 4
  • 0
Dr.xy
D
Komentarus rakstit nav sarezgiti,bet KATRAM,kuram ir darga musu Dzimtene Latvija un latviesu tauta,ir jadara kaut kas reals,lai partrauktu Latvijas un latviesu tautas ienaidnieku noziedzigas-pretvalstiskas darbibas. Ir japiedalas visos pasakumos,kuros tiek atbalstita Latvijas Valsts Neatkariba un latviesu tautas intereses.Jasak ar to,ka aktivi japiedalas VISOS LV svetkos.Nekavejoties iesniegt sudzibas visas Valsts instances,ja ir kads parkapums pret Valsts valodu.Piedlities VISAS protestu demonstracijas,kuras tiek rikotas pret Valsts un latviesu tautas ienaidniekiem.Vai tas ir par daudz prasits,lai aizstavetu savu Valsti?! Protams,ka ir vel daudzi citi lidzekli,ka aizstavet savu Valsti,bet SAKUMAM pietiktu ari siem.
lauķe
l
Lāpu gājiens 18.novembrī ir nepārprotams veids kā parādīt , ka mūsu senču izcīnītā Latvija ir svēts mantojums latviešu tautai..... Pagājušajā gadā interfrontisti blenza uz mums ar neslēptu naidu...... Tautieši nenoslinkojiet! Visi , kas var , uz gājienu! Parādīsim krieviem, ka mēs esam spēks......
  • 2
  • 0
Un viens tāds
U
vismaz vizuāli efektigs un patriotiski vienojošs pasākums ir "Visu Latvijai!" organizētais lāpu gājiens Rīgā - 18. novembrī, 18_os vakarā no Kārļa Ulmaņa pieminekļa līdz Brīvības piemineklim. Interesēties: visulatvijai.lv
  • 3
  • 0
lopu ligzda
l
ilgi vairs shis moralais terors pret latvieshu tautu nenotiks,dekolonizacija kremla noziedznieku dzemdeto patalogisko situaciju labos D D D

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas