Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vēlēšanas nenāks par labu valdībai

Ja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) atrisinās problēmas ar Nacionālo apvienību _Visu Latvijai!-_TB/LNNK, tās drīz vien var radīt Reformu partija. "Valda Zatlera dibinātā partija ir bumba ar laika degli. Kad tā sāks šķīst, tad atlūzas lidos uz visām pusēm," Dienai pieļāva kāds premjera partijas biedrs, prognozējot, ka priekšvēlēšanu gads valdības vadītājam var izrādīties grūtāks nekā krīzes laiks, kad bija jāglābj valsts no bankrota.

Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens koalīcijā notiekošo vērtē kā "sekas vārgam premjeram", ļaujot ilgu laiku Jaunajā laikā un Vienotībā citiem risināt politiskos jautājumus. "Kad šīs lietas ir ielaistas, nodibināt kārtību būs krietni sarežģītāk," uzskata politologs. J. Ikstens atceras, ka Latvijā tradicionāli valdības partijas nejaucās citu ministriju kompetencē, bet tagad šis princips ir pārkāpts un Nacionālā apvienība (NA) pievērsusies sev nepiederošajai Labklājības ministrijai. Kad premjers sāka interesēties par kultūras nozari, tas savukārt NA raisīja neizpratni. Viss liecina, ka tā negrasās tik viegli samierināties. "Ir jāpatur prātā, ka Valdis Dombrovskis ir centrālais spēlētājs, un ar brīdinājumiem būs par maz. Viņam ir jārīkojas," uzskata J. Ikstens.

Valdošo partiju strīdi plaši tiek atspoguļoti medijos. NA biedri aktīvi sociālajā vietnē Twitter.com izsaka savas domas par Vienotību, kura ar NA sacenšas par nacionālo vēlētāju. Sociālajos tīklos citi norāda, ka šī domu apmaiņa uzlabo Saskaņas centra izredzes nākamajās Saeimas vēlēšanās. Nesen sarunā ar Latvijas Universitātes politoloģijas studentiem V. Dombrovskis brīdināja, ka Saskaņas centrs Saeimas vēlēšanās var atkārtot Rīgas domes vēlēšanās jau pārbaudītu metodi un pārņemt varu kopā ar kādu latvisko partiju. Kā iespējamo SC pilotprojektu viņš minēja E. Repšes veidoto partiju. Viens no SC līderiem Jānis Urbanovičs apstiprina vēlmi būt pie varas un nenoliedz, ka varētu sadarboties ar kādu nacionālu partiju, kas "nav puskoka lecēji".

Plašāk lasiet trešdienas laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas