Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vīķe-Freiberga: Ja reiz esi bijis prezidents, nav pieņemts kāpties atpakaļ

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga atšķirībā no sava priekšgājēja bijušā prezidenta Gunta Ulmaņa patlaban negrasoties ne iesaistīties kādā politiskā spēkā, ne paust kādam atbalstu, aģentūrai LETA sacīja bijušās prezidentes sekretāre Daina Lasmane. Savukārt Latvijas Televīzijas raidījumam _100. pants _savā komentārā saistībā ar G. Ulmaņa izvēli viņa lietojusi salīdzinājumu par upi, kurā divreiz neiekāpt.

Eksprezidente varot iesaistīties kādā akcijā, kas aicina cilvēkus piedalīties Saeimas vēlēšanās, bet patlaban neplānojot ne pievienoties kādai partijai, ne paust kādai atbalstu.

Latvijas Televīzijas raidījumam 100. pants, viņa konkrēti G. Ulmaņa rīcību nekomentē, taču norāda: "Otrreiz tajā pašā upē iekāpt nevar. Ja reiz esi bijis Valsts prezidents, kas ir bijis augstākais punkts, tad pārējie posteņi tomēr ir zemāki un nav pieņemts atkāpties atpakaļ. Ir citas formas, kā bijušajiem prezidentiem iesaistīties sabiedrības labā, piemēram, starptautiskas aktivitātes," prezidentes viedokli klāstīja raidījuma vadītājs Arnis Krauze.

Uz to G. Ulmanis raidījumā atbildēja ar retorisku jautājumu: "Jūs gribat, lai es puķes sāku audzēt vai kaut ko pats sāku - spēlēt hokeju vai ko tamlīdzīgu?" Viņš uzsvēra, ka neesot tik augstprātīgs, lai domātu, kādi amati viņam iepriekš ir bijuši. "Bet es esmu pietiekami pazemīgs un godīgs, lai strādātu valsts labā, arī nebūdams augstos amatos. Ja man ir šī pārliecība, ka es to varu, pat ne kopumā, bet atsevišķos momentos, brīžos, un varu palīdzēt to, ko es varu izdarīt, es to darīšu, neskatoties uz to, ar kādiem uzplečiem es to darīšu," galvoja G. Ulmanis.

V. Vīķes-Freibergas preses sekretāre, komentējot bijušās prezidentes apsveikuma vēstuli apvienības "Vienotība" dibināšanas kongresā, kurā tā vēlēja jaundibinātajai apvienībai darboties kā saliedētai hokeja komandai, sacīja: bijusī prezidente nevis paudusi atbalstu konkrētai apvienībai, bet gan idejai, ka politiskie spēki, kuru starpā nav lielu pretrunu, apvienojas un sadarbojas. Vīķe-Freiberga iestājoties pret lielu partiju sadrumstalotību, un "Vienotība" bijusi no pirmajām, kas vēlējusies apvienoties.

Kā ziņots, 12.jūnijā Rīgā tika nodibināta partiju apvienība "Par labu Latviju", kuru veido Tautas partija (TP), LPP/LC, politiskā apvienība "Ogres novadam", partija "Latgales tauta" un partija "Vienota Rēzekne".

Par apvienības valdes priekšsēdētāju kļuvis Ulmanis. Apvienības vadībai izveidota valde 14 cilvēku sastāvā. Bez valdes priekšsēdētāja Ulmaņa tajā darbojas arī apvienībā esošo partiju priekšsēdētāji un vairāki uzņēmēji.

Ulmanis savā uzrunā aicināja izbeigt gausties, kritizēt, komentēt, bet likt lietā savas zināšanas, spēku, emocijas un patriotismu lietišķā darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas