Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Zaķis: Zatlera lēmums par neuzticības izteikšanu Saeimai ir sitiens pašreizējam premjeram

Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmums par neuzticības izteikšanu Saeimai ir sitiens pašreizējam valdības vadītājam Valdim Dombrovskim (Vienotība) un pierāda, ka politikā mīlestības nav.

Šādi pašreizējo situāciju trešdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā komentēja Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Viņš uzsvēra, ka politikā nav jābaidās no pēkšņām vēlēšanām, kas tikai labāk ļauj sajust vēlētāju uzticību, un Zatlera solis vērtējams pozitīvi cīņā pret oligarhiem.

"Vienotība augstu vērtē Zatlera kunga vēlmi samazināt oligarhu ietekmi Latvijas politikā. Zatlera kunga rīcība mums atkārtoti pierādīja to, ka mēs esam izvēlējušies pareizo kandidātu, mēs Zatlera kungu esam virzījuši kā prezidenta kandidātu un visas 33 balsis no Vienotības tiks atdotas Zatlera kungam," sacīja Zaķis un piebilda, ka par savas frakcijas balsīm ir pārliecināts un apvienība centīšoties savu balsojumu arī pierādīt, lai par to nebūtu nekādu šaubu.

Tajā pašā laikā Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs atzina, ka ar pašreizējā prezidenta lēmumu zem sitiena nolikts premjers.

"Zināmā mērā Dombrovskis pašlaik tiek nolikts zem sitiena. Uzskatu, ka Valdis Dombrovskis ir darījis ārkārtīgi daudz valsts labā, un tieši šajā brīdī, kad situācija ir nostabilizējusies un sākusi iet uz augšu, sabērt kārtīgus piparus par to Dombrovskim – uzskatu, ka nav īsti godīgi. Bet nu situācija ir tāda, kāda tā ir – politikā mīlestības acīmredzot nav," rezumēja parlamentārietis.

Tajā pašā laikā Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs atgādināja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks jau aicinājis Zatleru neievēlēšanas gadījumā pievienoties biedru rindām, nevis veidot jaunu partiju. Savukārt, komentējot Vienotības izredzes ārkārtas vēlēšanās, viņš pauda pārliecību, ka apvienībai ir visas izredzes uzvarēt vēl pārliecinošāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas