Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zālīte: LRA un No sirds Latvijai Saeimā nodrošinās jaunas asinis

"Sudrabas partija [No sirds Latvijai] man, tāpat kā daudziem citiem, ir viens liels nezināmais, tādēļ par to man ir maz, ko teikt. Toties Latvijas Reģionu apvienības (LRA) iekļūšanu Saeimā vērtēju pozitīvi, jo tas nodrošina jaunas asinis. Kaut gan, protams, jaunas asinis nodrošina arī Sudrabas partija," savu vērtējumu par 12.Saeimas vēlēšanām pauda dzejniece Māra Zālīte.

"Tas, ka Saeimā ir jauni spēki, ir pozitīvi. Viņi spēj nodrošināt, lai vecie nesnauž. Būtu skumji, ja šis stabilais vairākums sāktu justies tik ērti un omulīgi, ka sāktu snaust un murrāt, nevis izmantot savu spēku. Cerams, ka viņi to liks lietā, pieņemot nepieciešamus likumus un veidojot stipru valdību, jo [starp politiskajiem spēkiem] tagad ir, ko izvēlēties," sacīja Zālīte.

Dzejniece uzsver, ka Saeimas vēlēšanu rezultāti nodrošinās pārliecinošu centriski labējās koalīcijas dominanci, opozīcijā, visticamāk, atstājot Saskaņu. Viņa atzina, ka vēlēšanu rezultātus kopumā vērtē kā labus.

"Absolūta centriski labējā koalīcija nozīmē, ka būs viegli pieņemt lēmumus, garantēs, ka katrā balsošanā nav jābaidās par to, ka kādas balss pietrūks, vai par to, ka kādu balsi nevajadzēs nopirkt," sacīja Zālīte.

Runājot par to, kādi politiskie spēki varētu palikt opozīcijā, Zālīte sacīja, ka, visticamāk, tā būs partija Saskaņa. "Kur citur viņi liksies, ja ne opozīcijā?" retoriski vaicāja dzejniece.

"Visticamāk, Saskaņa nepanāks vēlmi būt valdībā, jo pārējās partijas Saeimā ir iekļuvušas ar tik stabilu pārsvaru, kam Saskaņa nebūs nepieciešama. Un, protams, arī visas politiskās un ģeopolitiskās domstarpības nevar veicināt viņu acumirklīgu satuvināšanos," pauda Zālīte.

Zālīte norādīja, ka piefiksējusi kādu, pēc viņas domām, interesantu faktu: "Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs izteica frāzi: "..ja vēlētājs nezina par mūsu esamību." Un tad es iedomājos, ka ir tāda sabiedrības daļa, kas Latvijas medijus nelieto, un ka vienīgais, kā viņi kaut ko varētu uzzināt, būtu Maskavas televīzija. Bet tas būtu politiski nepieņemami, ka ko tādu organizētu no Maskavas. Tas ir paradoksāli, cik tālu no Latvijas dzīves ir aizgājusi viena sabiedrības daļa, ka viņu Latvijas mediju telpā nav, un Mitrofanova kungs ir izmisis, jo nevar sasaukt savus vēlētājus. No vienas puses, tas ir komiski, bet, no otras, tas par daudz ko runā," norādīja dzejniece.

Kā ziņots, 12.Saeimā visvairāk mandātu ieguvusi partija Saskaņa - 24 deputātu vietas. Vienotība jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 21, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK - 17 vietas. Mārtiņa Bondara vadītā Latvijas Reģionu apvienība Saeimā ieguvusi astoņus deputāta mandātus, bet Ingunas Sudrabas vadītā No sirds Latvijai - septiņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas