Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ogres televīzijas jaunais līdzīpašnieks Krūms sola nepieļaut politisku ietekmi

Advokāts un Administratoru asociācijas padomes priekšsēdētājs Ilmārs Krūms, kurš kļuvis par lielāko SIA Ogres televīzija (OTV) īpašnieku, sola šajā, kopš 1.janvāra virszemes bezmaksas apraidē redzamajā, kanālā nepieļaut politisku ietekmi.

Krūms biznesa portālu Nozare.lv informēja, ka, palielinot uzņēmuma kapitālu, ir kļuvis par OTV lielāko īpašnieku ar aptuveni 50% kapitāla daļu. Kopā ar līdzšinējo OTV lielāko īpašnieku Arturu Robežnieku viņiem pārliecinoši piederot uzņēmuma kontrolpakete.

Viņi informēja, ka pašlaik īpašnieku struktūras izmaiņas ir reģistrācijas procesā. Informācija Firmas.lv datu bāzē pagaidām liecina, ka izmaiņas vēl nav reģistrētas.

Līdz šim Robežniekam piederēja 55,67% OTV kapitāldaļu, kas gan ir apķīlātas. Savukārt Nikolajam Ļeoņenko piederēja 23,71%, Ogres novada domei - 14,43%, Valdim Kupcim - 2,06%, kā arī apdrošinātājam Balta, kooperatīvajai sabiedrībai Ogreks, Ogres rajona pašvaldību savienībai un Tatjanai Zaicevai katram pa 1,03%.

Sākotnēji tika plānots, ka Ogres novada pašvaldība pērn decembrī lems par tai piederošo OTV kapitāldaļu pārdošanu, tomēr lēmuma pieņemšana atlikta līdz nākamajai sēdei, kas notiks 16.janvārī. Domes lēmuma projekts paredz, ka tiks pārdotas pašvaldībai piederošās 14 uzņēmuma kapitāldaļas, kas veido 14,43% no uzņēmuma un kuru nominālvērtība ir 7000 latu.

Jau ziņots, ka Krūms ir nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK līdzpriekšsēdētāja Gaida Bērziņa kādreizējais partneris juridiskajā birojā Baltic Law Offices (BLO). Kā norādīja Krūms, Bērziņš savu darbību birojā esot pārtraucis un ar televīzijas iegādi neesot saistīts.

Jaunais OTV īpašnieks uzsvēra, ka saistība ar kādu politisko spēku televīzijai var tikai traucēt, nevis palīdzēt. Piemēram, kanālā OTV varēs reklamēties jebkurš, tostarp arī Saskaņas centrs vai partijas Par dzimto valodu! līderis Vladimirs Lindermans, ja reklāmas atbildīs likuma prasībām, teica Krūms.

Gan Krūms, gan Robežnieks uzsvēra, ka no īpašnieku puses nenotiks iejaukšanās OTV darbā.

Sarunā ar biznesa portālu Nozare.lv Krūms nevēlējās izpaust, cik daudz līdzekļu investējis OTV, taču viņš cer, ka investīcijas atmaksāsies trīs līdz piecu gadu laikā.

Jau ziņots, ka OTV konkursā ieguva tiesības veidot bērnu un jauniešu programmu, kas no 1.janvāra iekļauta virszemes bezmaksas apraidē.

Saskaņā ar Firmas LV datiem SIA Ogres televīzija dibināta 1992.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 55 338 lati, bet peļņa - 92 lati. Patlaban uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 48 500 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē