Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

de facto: Slepenībā plāno jaunu TV kanālu Latgalē

Lielā slepenībā politiķi plāno Latvijas informatīvās telpas aizsardzību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums de facto. Iespējams, ka viena no idejām – televīzijas kanāls Latgalē krievu valodā.Pēdējās dienās ministriju pārstāvji izskatījuši variantus, kā mudināt Latvijas iedzīvotājus pārslēgt pults pogu un Krievijas kanālu vietā izvēlēties vietējos.

de facto zināms, ka viens no iespējamajiem scenārijiem varētu būt atsevišķa bezmaksas kanāla veidošana Latgales reģionam krievu valodā. Ideju varētu būt piedāvājusi Satiksmes ministrija. Ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) šādu informāciju noliedz.Tomēr citu politiķu teiktais norāda - ideja par Latgales kanālu tiešām briest, kaut gan gala lēmums nav pieņemts."Jautājums risināts darba grupā, bet tur piedalījās cilvēki, kuriem ir augstākās pakāpes pielaide valsts noslēpumam. Man nav tiesību izpaust informāciju," intervijā _de facto _pauda Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība). Viņa atzīst, ka darba grupā tika spriests par informatīvās telpas aizsardzību, un kanāls Latgalē būtu tikai maza sastāvdaļa.
Kultūras ministre Dace Melbārde
 (NA) norāda, ka Latvijas informatīvajā telpā var konkurēt tieši ar lokalizētu saturu, kas ir orientēts uz valsts vai atsevišķa reģiona vajadzībām. Melbārde piebilst, ka tas ir "mediju saturs, ar kuru cilvēki identificējas, kas stāsta par viņiem pašiem, par viņu dzīvi, šo saturu veido cilvēki, kas nāk no viņu vides".Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā (LVRTC) skaidro, ka viņi veikuši aprēķinus par to, cik izmaksātu jauns bezmaksas kanāls visā valstī un cik – atsevišķam reģionam. Ja izdotos izmantot jau esošo komercuzņēmumu infrastruktūru, jauno bezmaksas kanālu palaišana izmaksātu ap 850 tūkstošiem eiro. Taču viena kanāla palaišana tikai vienā reģionā nebūtu daudz lētāka. "Un tad jāskatās, vai Latgales reģions ir tikai tas, kam vajag, vai gribam pa visu valsti," piebilst LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) valdes priekšsēdētājs Ainārs Dimants sarunā ar _de facto _norāda, ka viņam jau iepriekš bija informācija, ka Satiksmes ministrija strādā pie satura veidošanas projekta Latgalē. Dimants par šo ideju ir skeptisks: "Latgalieši nesapratīs, un mums jau ir signāli, kāpēc Latgalē kanāls tikai krieviski. Ja jau mēs veidojam reģionālo kanālu, tad jau veidosim kanālu arī latviski un latgaliski."Kultūras ministrija sola, ka noslēpumainības plīvuru no projekta varētu noņemt mēneša laikā, un marta beigās sabiedrība beidzot uzzinās, kā tad politiķi plāno glābt Latvijas informācijas telpu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē