Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rietumu banka: Jāatvieglo pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšana turīgajiem investoriem

"Imigrācijas likuma efekts, kas veicinājis līdzekļu piesaisti Latvijai jau pusmiljarda latu apmērā, nākotnē pastiprināsies, jo palielinās to ārzemnieku skaits, kuri izvēlas Latviju par dzīvesvietu," norāda Rietumu Bankas valdes loceklis Renāts Lokomets. Viņaprāt, lai nostiprinātu šo pozitīvo tendenci, nedrīkst veikt ekonomiski nepamatotus grozījumus likumdošanas aktos un jāatvieglo pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšana turīgajiem investoriem.

Rietumu Bankas pārstāvis uzsver, ka Latvija, pieņemot programmu par uzturēšanās atļauju piešķiršanu ārzemju investoriem, ir gājusi civilizēto valstu - Francijas, Spānijas un daudzu citu - pēdās - tur tiek radīti maksimāli labvēlīgi apstākļi turīgo ārzemnieku piesaistīšanai.Saskaņā ar nesen publicētajiem kompānijas Deloitte pētījuma datiem, ar programmu par uzturēšanās atļauju piešķiršanu turīgajiem ārzemju investoriem Latvija ir piesaistījusi investīcijas jau 545 miljonu latu apmērā, no kuriem tiešie valsts budžeta ieņēmumi bija 145 miljoni latu. Atbilstoši Deloitte prognozēm nākamo piecu gadu laikā valsts tādā veidā saņems 1,2 miljardus latu."Kā mēs tagad redzam, šīs priekšrocības tiek ievērotas un novērtētas - vairums no tiem, kuri noformējuši Latvijas uzturēšanās atļauju, ierodas šeit kopā ar savām ģimenēm vismaz uz 1-2 mēnešiem gadā. No tā jau tagad ir ekonomiskais efekts - attīstās nekustamo īpašumu joma, transporta nozare, tirdzniecība, privāto lidmašīnu, jahtu, pārstāvnieciskās klases auto apkalpošanas serviss, restorānu uzņēmējdarbība un daudz kas cits," saka R.Lokomets.Cita pozitīva tendence ir saistīta ar to investoru skaita palielināšanos, kuri izvēlas Latviju par pastāvīgu dzīvesvietu. Rietumu Bankas pārstāvis uzsver: "Saskaņā ar mūsu aplēsēm pašlaik aptuveni 20% investoru ir pārcēlušies vai jau pārceļas uz pastāvīgu dzīvi Latvijā. Tādējādi būtiski papildinās maksātspējīgo patērētāju pulks pakalpojumiem ar augstu pievienoto vērtību, palielinās pieprasījums pēc maksas izglītības, medicīnas pakalpojumiem, nekustamo īpašumu apkalpošanas, kā arī apgrozījums šajās jomās.""Esmu pārliecināts, ka tad, ja būs labvēlīgi apstākļi, šādu uzņēmējdarbības "ekspatriantu" skaits augs. Visi galvenie apstākļi tam jau ir radīti. Toties krasa un nepārdomāta imigrācijas likumdošanas maiņa var atbaidīt tos, kuri vēlas šeit veikt ieguldījumus, un izpostīt Latvijai tik labvēlīgu tendenci," ir pārliecināts R.Lokomets.

Top komentāri

nu ja
n
Nu ja, bankas jau ir ieinteresētas notirgot parādniekiem atņemtos īpašumus, kas tagad rada tikai zaudējumus. Bet nekorekts salīdzinājums - piesauktajās ''civilizētajās valstīs Francijā utt.'' lielākajai daļai iedzīvotāju nav problēmu arī iegādāties savus īpašumus. Mūsu valstiņā vairums var tikai sapņot par savu māju, spēles noteikumi nav vienādi.
Bambaks
B
Un vēl- šitā tirgošanās var Latviju novest līdz Ziemeļosetijas statusam, kad mākslīgi radīts Krievijas pilsoņu skaits kļuva par formālo ieganstu Krievijas okupācijai. Uzturēšanās atļaujas ir Trojas zirgs un Pandoras lāde vienā personā.
Andris
A
Šitais JEFIŅŠ ielikts ,lai saviem ŠEFIEM traukus nomazgātu ,istabas izslaucītu un LETIŅUS ar DEMAGOĢIJU pabarotu .......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē