Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Advokāts: Ebreju īpašumu jautājums bija jāskata deviņdesmitajos

Uzskatu, ka ebreju īpašumu jautājums nav korekts, jo tas bija jāskata, kad Latvijā deviņdesmitajos notika zemes reformas un tika atjaunotas īpašumtiesības zemju likumīgajiem īpašniekiem, portālam Diena.lv sacīja zvērināts advokāts Raimonds Briedis.

"Kāpēc tagad ņemt un kaut ko cilāt? Pēc kādiem kritērijiem un cenām un kurš to kompensēs? Kāpēc lai tā būtu Latvijas valsts?" pauž R. Briedis, piebilstot, ka šim jautājumam vairs nav vietas diskusijām un tās ir tikai spekulācijas.

Viņš uzsver, ka tolaik uz tiem īpašumiem, uz kuriem neviens nepieteicās, varēja pieteikties rindas kārtībā. "Toreiz par to neviens nerunāja, taču tagad tas vairs nav korekti. Tad jau arī citi likumiskie īpašnieki, kas termiņu nogulēja, tagad varētu pieteikties uz savu īpašumu vai vismaz teikt, lai viņiem to kompensē," uzsvēra advokāts.

Tāpat viņš norādīja, ka Latvijā jau iepriekš dzīvojušas dažādu tautu kopienas un visām piederēja kādi īpašumi. "Tad varbūt kompensēt visiem? Kāpēc runa tad iet tikai par ebrejiem? Lai būtu taisnīgi, jārunā ir par visiem, kas palikuši bešā un tikuši apcelti," pieļāva R. Briedis.

Savukārt par tieslietu ministra Gaida Bērziņa demisiju viņš sacīja, ka nav pārliecināts, ka tas noticis tikai ebreju īpašumu jautājuma dēļ. "Es negribētu to vērtēt, jo neesmu drošs, ka tas ir tikai tā dēļ. Man šķiet, ka tur ir lielākas nesaskaņas koalīcijas iekšienē," pieļāva advokāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē