Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Advokāts: Ja Čalovski neatbrīvos līdz decembra sākumam, būs pamats jaunām sūdzībām tiesā

Tā dēvētais Imantas hakeris_ _Deniss Čalovskis būtu jāatbrīvo jau tuvākajās dienās, bet, ja tas netiks izdarīts līdz decembra sākumam, būs pamats jaunām sūdzībām tiesā, norāda D.Čalovska advokāts Egons Rusanovs.

"Patiesībā jau septembra sākumā viņš bija jāatbrīvo, jo tāpat bija skaidrs, ka tiesa nevar izskatīt šo lietu līdz 4.decembrim, kad beidzas likumā noteiktais gada termiņš," ceturtdien LTV raidījumā Rīta Panorāma uzsvēra advokāts.

"Redzot to, ka lietu nevarēs izskatīt līdz šim termiņam, skaidrs, ka Čalovskis bija jau tad nekavējoties jāatbrīvo. Es pieļauju, ka acīmredzot Latvijas amatpersonas nevēlējās zaudēt savu seju, vēlējās ieturēt tādu pauzi, pieprasīt ziņas no Eiropas Cilvēktiesību tiesas. Tagad šīs ziņas ir saņemtas, ziņas ir nekonkrētas. Tas arī ir saprotams, jo ECT nav jāatskaitās Latvijai, kad viņi šo lietu nozīmēs izskatīšanai. Jo tāpat visiem ir skaidrs, jebkuram ir skaidrs, ka šo lietu nevar izskatīt uz sitienu tā, kā to varbūt vēlētos ASV un Latvija," norādīja E.Rusanovs.

Viņš atgādināja, ka arī ECT tiesnese Ineta Ziemele iepriekš publiski paudusi, ka aptuvenais šādas lietas skatīšanas laiks ECT ir apmēram gads. Arī tad, ja šo lietu izskata prioritāri.

"Gandrīz vai gadu, šobrīd jau deviņus mēnešus, ASV varēja netraucēti izmeklēt šo krimināllietu, iegūt pierādījumus. Un es domāju, ja šādi pierādījumi nopietni ir iegūti, tikpat labi šo procesu var nodot tālāk izmeklēšanai Latvijai, ko es domāju, ka Latvija pilnīgi sekmīgi var arī izdarīt," piebilda advokāts, atkārtoti uzsverot, ka D.Čalovskis būtu jāatbrīvo jau tagad.

Tāpat arī, raugoties no kriminālprocesa likuma viedokļa, personas atrašanās apcietinājumā deviņus mēnešus ir pietiekams laiks, lai ne tikai būtu iespējams nodrošināt visus pierādījumus, bet arī nebūtu šaubu, ka persona nevar traucēt patiesības noskaidrošanu.

"Pēc likuma viņam ir jābūt uz brīvām kājām gada laikā, pēdējā gada dienā, kad iztek šis gada termiņš. Viņu aizturēja, ja nemaldos, 4.decembrī, tad arī viņš būtu jāatbrīvo no apcietinājuma. Atkārtoju vēlreiz, zinot to, ka viņš nevar tikt izdots līdz šim laikam, es domāju, ka jebkuras darbības, kas ir vērstas uz to, lai viņu neatbrīvotu jau tagad, jau septembra sākumā, ir vienkārši patvaļa," klāstīja advokāts.

"Protams, ka, ja tagad Čalovski neatbrīvos, tas ir viens papildinājums, ļoti labs papildinājums sūdzībai tiesā," viņš vēl piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē