Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Arhibīskapam Stankevičam žēl igauņu

Plašu ažiotāžu izraisīja oktobrī notikušās diskusijas Romas Katoļu baznīcas Vatikāna sinodē, kur tostarp runāts par iespēju baznīcai kļūt tolerantākai attiecībā pret viendzimuma attiecību modeli. Sinode dokumenta melnrakstā iekļautos priekšlikumus noraidīja. Arī Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma apstiprināja, ka baznīcas attieksme pret homoseksuāļiem nav mainījusies, turklāt "viņam ir žēl igauņu [par pieņemto likumu, kas ļauj reģistrēt viendzimuma pāru attiecības].

"Stankevičš Panorāmai uzsver, ka baznīcas viedoklis homoseksuāļu jautājumā nav mainījies. "Viss paliek spēkā attiecībā uz to, ka šāds attiecību modelis nav saskaņā ar Dieva plānu. Baznīca māca, ka šāda veida attiecības neliecina par to personu garīgo briedumu."Viņš uzskata, ka šāda jautājuma iekļaušana sinodes dienas kārtībā vien liecina, ka baznīca nebaidās no neviena jautājuma un ir gatava apspriest jebkuru problēmu."Diskusijas palīdzēs baznīcai labāk noformulēt savu viedokli un attieksmi pret šīm personām, izejot no diviem pamatprincipiem. Viens – tā ir žēlsirdība. Otrs –  patiesība. Izaicinājums, kas ir baznīcas priekšā – kādā veidā būt žēlsirdīgiem, mīlošiem pret homoseksuāļiem, vienlaicīgi runājot ar viņiem par patiesību un palīdzot viņiem sakārtot savu iekšieni," skaidroja Stankevičs.Arhibīskaps arī uzskata, ka viendzimuma pāru attiecību reģistrēšana būtu ceļš uz cilvēces bojāeju. "Padomājiet, ja visi pāri kļūst homoseksuāli – no kurienes dzims bērni?"Taujāts par Igaunijā pieņemto likumu, kas ļauj reģistrēt viendzimuma pāru attiecības, un to, kāpēc Latvija neiet šādu ceļu, Stankevičs skaidro, ka tas "liecina par Latvijas sabiedrības briedumu. Man ir žēl igauņu, es jūtu līdzi Igaunijai." Jau vēstīts, ka plašu rezonansi izraisīja Vatikāna sinodes darba kārtībā izskatītais jautājums par tolerantāku attieksmi pret homoseksuāļiem. Priekšlikumi galu galā noraidīti, kas sagādāja vilšanos katoļu homoseksuāļu organizācijām. Tikmēr Igaunijas parlaments oktobra sākumā apstiprinājis pretrunīgi vērtēto partnerattiecību likumu, kas ļauj savas attiecības juridiski reģistrēt arī viendzimuma pāriem.

Top komentāri

vilis
v
Lezbietismu vēl saprotu,bet pederastiju?Pretdabiski.Tur taču sūdi un netīrība.Dabisks nav neglīts.Visa šī pederastijas legalizācija nāk no ASV.Manuprāt ,tā irASV varenības uzspiešana pasaulei.Arī ar idiotismiem.Kam spēks,tam tiesības.Demokrātijā ir arī savas ēnas puses.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē