Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Augustāns: Nepieļausim pazemot Latvijas nāciju un tautu!

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA), līdzīgi kā visa Latvijas sabiedrība, ir pārsteigta par atsevišķu amatpersonu rīcību, kas pretēji sabiedrības un valsts interesēm, bez jeb kāda tiesiska pamatojuma jau tā lielas algas valsts uzņēmumu valdes locekļiem (2600 latu) paaugstināja trīs līdz četras reizes, kas ne kādā gadījumā nav samērojams ar valstī esošo ekonomisko situāciju. Tā nav politiski un sociāli pārdomāta rīcība.

Latvijas dzelzceļa prezidents Uģis Magone preses konferencē pat piedraudēja, ka varot uzsākt streiku, jo ar 2600 latu atalgojumu nepietiekot. Taču nekas netika teikts par citiem Latvijas dzelzceļā strādājošiem darbiniekiem, kuriem alga ir tikai 300 līdz 400 lati. Ne Latvijas dzelzceļa, ne citu uzņēmumu valdes locekļi sabiedrībai nesniedza skaidrojumus, ar ko pēkšņi radās šāda nepieciešamība par 200 līdz 300 % paaugstināt atalgojumu, tajā pat laikā, piemēram, Valsts policijas priekšniekam un tā vietniekiem atalgojums nemainās, kaut gan atbildība par drošību un kārtību valstī gulstas uz šīm personām.

Ik gadu Latvijā reģistrētiem transportlīdzekļiem Ceļu satiksmes drošības direkcijā jāiziet tehniskā apskate, veicot arī CO kontroli. Taču sabiedrībai nav zināms, kas veic kravas dīzeļlokomotīvju pārbaudes uz CO. Lokomotīves jau ir novecojušas, bet līdz šim nav dzirdēts no Latvijas dzelzceļa vadības, ka kaut kas tiek darīts, lai nomainītu vēl PSRS laikā ražotās lokomotīves un lai nepiesārņotu apkārtējo vidi.

Latvijas dzelzceļa vadība lepojas ar peļņu no kravu pārvadājumiem, taču daudzas dzelzceļa stacijas, pārbrauktuves un cita veida infrastruktūra atrodas, maigi sakot, nelabvēlīgā stāvoklī. Daudzviet demontētie dzelzceļa sliežu ceļi tā arī nav atjaunoti, jauni netiek būvēti. Krava cauri Latvijai tiek pārvadāta ar smagiem autotransportlīdzekļiem, kravas vilcieni netiek izmantoti, un nekas šajā jomā praktiski netiek darīts.

LIDA uzskata, ka kaut arī Latvija ir maza valsts, taču tajā nekad nebūs neaizvietojamu darbinieku. Ja kāda valdībā esoša amatpersona uzskata, ka tomēr Latvijā ir amati, kuros pašlaik atrodas neaizvietojamas personas, šādai amatpersonai nekavējoties no sava amata valdībā jāatkāpjas, jo tiek pazemota Latvijas nācija un tauta.

Ja valsts uzņēmumu valdes locekļi netiek galā ar saviem pienākumiem par to atalgojumu, ko viņiem maksā Latvijas tauta no saviem nodokļiem, LIDA aicina šo valsts uzņēmumu valdes locekļus nekavējoties no šiem amatiem atkāpties. Taču biedēt sabiedrību ar streikiem par atalgojumu 2600 latu un vairāk, ir augstākā mēroga nekaunība. Atsaukties uz atalgojumu, kas bija pirms vairākiem gadiem, ir tas pats, kas iekāpt upē otro reizi.

Ar savām darbībām, paaugstinot no 2600  latiem atalgojumu trīs līdz četras reizes, sabiedrībā tiek radīta neuzticība valdībai, jo praktiski tautas lielākai daļai trīs līdz četras reizes ne pensijas, ne atalgojums netiek palielināts, kas savukārt būtiski var ietekmēt sabiedrisko kārtību un noziedzības līmeni valstī. Tas savukārt paaugstinās slodzi policijas darbiniekiem, visām tiesībsargājošām institūcijām, kurās strādājošiem atalgojums nav palielināts vai palielināts par 30 latiem, salīdzinot ar paaugstinājumu par 5900 latiem valsts uzņēmumu valdes locekļiem.
LIDA uzskata, ka tikai kopīgiem spēkiem spēsim uzturēt kārtību un drošību valstī un nepieļausim graut valsts reputāciju, ja kādam ienāk prātā uzskatīt un paziņot, ka Latvijā ir neaizvietojami amati un ar šiem paziņojumiem pazemot tautu.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē