Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bethers: Plānojams elektrības cenu kāpums

Atverot brīvo elektroenerģijas tirgu, ir plānojams elektrības cenu pieaugums, bet tas nenozīmē, ka cena būs augstākā nekā pirms diviem gadiem, pirmdienas rītā Latvijas Radio sacīja elektroenerģijas tirgotāja SIA Enefit valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

Viņš norādīja, ka, laikam ejot, obligātā iepirkuma komponente (OIK) ir augusi, bet gala produkcijas cena nav mainīta.

Jau ziņots, ka no 1. aprīļa Latvijas iedzīvotāji elektroenerģiju varēs iegādāties brīvajā tirgū.  

Viņš arī sacīja, ka Latvijai būtu jāmācās no Igaunijas, kas atvērusi brīvo tirgu no 1. janvāra. "Vairāk nekā puse no līgumiem tika noslēgti, kas ir salīdzinoši augsts rādītājs," sacīja Enefit vadītājs. Viņš to skaidro ar kaimiņvalsts Ekonomikas ministrijas kvalitatīvi veikto informēšanas kampaņu. "Tas noņēma spriedzi un neziņu," sacīja J.Bethers.

Enefit valdes priekšsēdētājs sacīja, ka Latvijai būtu jāsāk visi sagatavošanas pasākumi pēc iespējas ātrāk - Ekonomikas ministrijai ir jānodefinē, jāsagatvo visi lēmumi un normatīvie akti. Patlaban Latvijā vēl nav sākta informēšanas kampaņa.

Kā vēstīts, valdība 13.augustā atbalstīja Ekonomikas ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu Komplekss risinājums elektroenerģijas tirgus problemātikai.

Valdība akceptēja Ekonomikas ministrijas ziņojumu, uzdodot papildus risināt sociālā atbalsta jautājumus kontekstā ar siltuma tarifu ietekmi. Tāpat ministrijai jādiskutē par vairākiem citiem iebildumiem un ieteikumiem saistībā ar ministrijas priekšlikumiem.

Ziņojumā ietvertas vairākas tēmas - OIK attīstība, elektroenerģijas tirgus liberalizācija, sociālais atbalsts trūcīgajiem elektroenerģijas izmaksu segšanai, elektroenerģijas lietotāju atbalsta fonds (ELAF), subsidētās enerģijas nodoklis (SEN) u.c.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka elektroenerģijas tirgus atvēršana paredzēta 2014.gada 1.aprīlī, bet tam būs nepieciešams vēl atsevišķs Ministru kabineta lēmums un Saeimas atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē