Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bite: Jāstrādā, lai pēc iespējas mazinātu abortu izdarīšanas cēloņus

Pēdējā laikā medijos tiek plaši diskutēts par tiesībām izdarīt abortu. Diemžēl šīs diskusijas, kas nezināmu iemeslu dēļ pavērsušās aborta aizlieguma apspriešanas virzienā, arvien attālinās no patiesās debates, kas Saeimā notiek par šo jautājumu, proti - nepieciešamības un iespējām novērst abortu izdarīšanas cēloņus.

Diskutējot par abortu, tiek pretnostatītas sievietes un viņas nedzimušā bērna tiesības, šķietami liekot izvēlēties vienu no tām. Tomēr šāda izvēle ir pretrunā dabiskajām tiesībām, ko netieši apstiprina arī abortu aizstāvji, norādot, ka aborta izdarīšana nekad nav sievietes labprātīga izvēle. Sievietes dabiskā izvēle ir izvēlēties savam bērnam dzīvību. Ne velti ķēniņš Salamans, lai noteiktu, kura no sievietēm ir bērna īstā māte izmantoja tieši viņas dabisko tieksmi visiem iespējamiem līdzekļiem pasargāt sava bērna dzīvību.

Attiecīgi jāsecina, ka sievietes neizvēlas izdarīt abortus tādēļ vien, ka viņām ir tādas tiesības, kā to šķietami apgalvo sieviešu tiesību aizstāvji. Izvēlei par labu abortam katrā konkrētā gadījumā ir kāds konkrēts iemesls, kas bieži saistīts ar sociāliem vai ekonomiskiem apstākļiem. Šo iemeslu apzināšana un iesējamo risinājumu meklēšana arī ir tas jautājums, kas šobrīd ir Saeimas darba kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē