Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

BMGS: Maksātnespējas pieteikums ir absolūti nepamatots

Akciju sabiedrībai „BMGS” nepastāv neviena Maksātnespējas likumā noteiktā maksātnespējas pazīme, būvfirmai ir pietiekami daudz līdzekļu, tā ir izpildījusi visas saistības un nekavē nevienas saistības izpildi. Līdz ar to apakšuzņēmēja – SIA „7 Projekts” Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā iesniegtais a/s „BMGS” maksātnespējas pieteikums nav pamatots un ir tikai mēģinājums izdarīt spiedienu uz „BMGS”, nevis tiesiskā ceļā risināt saimniecisku strīdu.

Summa, kuru vēlas saņemt SIA „7 Projekts”, ir salīdzinoši neliela un veido tikai apmēram vienu divsimt divdesmito daļu no „BMGS” konsolidētā apgrozījuma, kas 2012. gadā bija aptuveni 40 miljoni latu. Akciju sabiedrības peļņa 2012. gadā ir bijusi aptuveni 1,5 miljoni latu. 

Saimnieciskais strīds starp „BMGS” un „7 Projektu” izveidojās par SIA „7 Projekts” kā apakšuzņēmēja kanalizācijas paplašināšanas un rekonstrukcijas projekta realizēšanas gaitā nekvalitatīvi veiktajiem darbiem. Jāpiebilst, ka kvalitātes problēmas ir konstatējis ne tikai ģenerāluzņēmējs – „BMGS”, bet arī darbu pasūtītājs - „Saulkrastu komunālserviss”.

Ņemot vērā apstākli, ka patlaban „BMGS” ir iesaistījusies vairāku apjomīgu projektu realizēšanā un nevēloties radīt ažiotāžu, kas nepamatoti varētu iespaidot uzņēmuma reputāciju, 2013. gada 19. aprīlī „BMGS” noslēdza ar „7 Projektu” izlīgumu, līdz ar to nepastāv nenokārtotas līgumiskas un ārpuslīgumiskas saistības ar apakšuzņēmēju. Diemžēl saskaņā ar pastāvošo likumdošanu tiesas sēde notiks, neraugoties uz panākto izlīgumu.

„Mūsu uzņēmuma darbības rezultāti ir bijuši ļoti veiksmīgi, mums, protams, nav nevienas maksātnespējas pazīmes, tāpēc ir ļoti skumji, ka likumdošana pieļauj ar maksātnespējas pieteikumiem izdarīt spiedienu uz uzņēmumu pirms strīda risināšanas tiesas ceļā, nekavē graut uzņēmuma reputāciju laikā, kad tiek būvēti nozīmīgi objekti un slēgti līgumi kā iekšējā, tā arī eksporta tirgos. Jā, pašlaik tiek slēgts nozīmīgs līgums ar lielu pasūtītāju Lietuvā, un es ceru, ka kaimiņvalsts uzņēmumu neietekmēs mēģinājumi notikušo pasniegt kā sensāciju, un, pieņemot lēmumu, tas balstīsies tikai uz objektīvu mūsu iespēju izvērtējumu”, uzskata a/s „BMGS” valdes priekšsēdētāja vietniece Svetlana Afanasjeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē