Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Boķis: Turpinoties radikāļu izpausmēm, nav ko sapņot par igauņu un lietuviešu panākšanu

Valmierā iedzīvotāju aktivitāte vēlēšanās un referendumos tradicionāli bijusi viena no labākajām valstīm un arī referendums par krievu valodu nebija izņēmums, Dienai sacīja Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis. 

Valmierā pret krievu kā otru valsts valodu nobalsojuši 91,86% no balstiesīgajiem iedzīvotājiem un tikai 7,98% balsoja par grozījumiem Satversmē. "Es domāju, ka tie rezultāti tādi apmēram arī bija gaidāmi, neskatoties uz to, kā tur kurš centās jaukt galvu uz vienu vai otru pusi," atzīst Valmieras mērs.

Rezultāti Latgalē, kur vairākums nobalsojuši par krievu kā otru valsts valodu, gan pierāda, ka politiķiem gan īstermiņā, gan ilgtermiņā šī problēma būs jārisina, uzskata I.Boķis – pretējā gadījumā sekos nākamie saukļi un aicinājumi.

"Droši vien Ždanokas kundzei būs viena aktivitāte, Lindermanam būs otra aktivitāte, mūsu radikālajiem spēkiem būs trešā aktivitāte un tad, ja mēs visi uz to draudzīgi ejam, tad jau nav ko sapņot par igauņu vai lietuviešu panākšanu ekonomiskajā jomā," pauž I.Boķis.

Mērs uzskata, ka turpmāk, iespējams, jādomā par konstitūcijas stiprināšanu, lai izvairītos no “laivas tālākas šūpošanas”. 

"Parādīsies visādi aicinājumi, teiksim pašvaldību vēlēšanās dot plašākas iespējas - tai pašā Daugavpilī, kur dzīvo daudz krievvalodīgo. Bet droši vien šis ir kaut kāds punkts, kur ir daudz kas jāpārdomā un varbūt arī daudz kas jādara gan ar Satversmi, gan ar visu pārējo," tā Valmieras mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē