Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Brigmanis: Valdību apdraud RP pirmsizjukšanas stāvoklis; paredz izmaiņas valdībā

Pēc pašvaldību vēlēšanām ir iespējamas izmaiņas valdības sastāvā, to šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pieļāva Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis skaidroja, ka patlaban valdības stabilitāti ietekmē vairāki faktori - pašvaldību vēlēšanu tuvums, neadekvāti mazais ministru skaits nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī Reformu partijas (RP) pirmsizjukšanas stāvoklis.

ZZS politiķis norādīja, ka nacionālajai apvienībai ir tikai divi ministri, bet potenciāls esot daudz lielāks. Viņš atgādināja, ka savulaik ZZS ar mazāku deputātu skaitu bijis vairāk ministru un atzina, ka VL-TB/LNNK vajadzētu runāt skaidru valodu un aicināt pārskatīt koalīcijas līgumu, bet tam pietrūkstot drosmes.

Brigmanis pieļāva, ka valdība būs vai nu kā ielāpains lupatu deķis, kuru ik pa brīdim lāpīs premjers, un kura noturēsies līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām, vai arī izmaiņas būs pēc pašvaldību vēlēšanām, kad atklāsies īstā politisko spēku popularitāte sabiedrībā.

Runājot par ZZS iespējām iekļūt valdībā. Brigmanis norādīja, ka tas esot atkarīgs no situācijas un sarunas būšot jārisina no baltas lapas un uz vienlīdzīgiem nosacījumiem.

ZZS politiķis norādīja - ja valdība kritīs, tad skaidrs, ka arī ministri mainīsies. Viņš minēja, ka izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli jau tagad neatbalstot koalīcija, bet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs esot vispār pārpratums, kas kaut ko grib reformēt tikai reformēšanas pēc un nodarbojas ar māžošanos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē