Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Brīvie demokrāti: Konceptuāli atbalstam budžeta grozījumus

Pēc skaidrojumu saņemšanas no Finanšu ministrijas Neatkarīgo deputātu grupa nolēmusi konceptuāli atbalstīt budžeta grozījumus, tomēr arvien palikušas neskaidrības par aptuveni 6,5 miljonu latu izdevumiem esošajā budžeta grozījumu redakcijā, par kuriem lūgta papildus informācija, portālu Diena.lv informēja _Brīvie demokrāti _pārstāve Ginta Šveicare.

"Mēs, kā atbildīgs koalīcijas partneris, vēlamies līdz galam saprast izdevumus un to pozīcijas, par kurām mēs, balsojot par budžeta grozījumiem, uzņemamies līdzatbildību," situāciju, kāpēc šis jautājums tika pacelts, skaidro Brīvo demokrātu valdes priekšsēdētāja Elīna Siliņa. Vienlaikus deputāti un biedrība uzsver, ka jau šobrīd panākts ievērojams ietaupījums budžeta līdzekļiem - galvenokārt uz dažādu administratīvo tēriņu un administratīvo funkciju tēriņu optimizēšanas rēķina.

"Salīdzinot ar sākotnējo budžeta grozījumu redakciju, jau tagad ir panākts vairāku desmitu miljonu latu ietaupījumus uz dažādu administratīvo tēriņu rēķina. Latvija vēl nav pilnībā atguvusies no ekonomiskās krīzes, un valstij arvien nav izveidots bezdeficīta budžets, tāpēc būtu neatbildīgi pieļaut dažādu lieku administratīvo tēriņu akceptēšana," uzsver E.Siliņa. Tāpat Brīvie demokrāti apšauba atsevišķu pozīciju izmaksu pamatotību un lūgs atbildīgo ministriju paskaidrojumus, piemēram, 260 000 latu vērtas IT platformas izveidi Latvijas televīzijai, degvielas iegāde dienestam u.c. Tāpat deputāti vēlas saņemt plašākus skaidrojumus arī citās pozīcijās, kurus Finanšu ministrijas pārstāvji līdz galam paskaidrot nevarēja, norādot, ka jālūdz papildus informācija atbildīgajām ministrijām.

Deputāti vēlas tikties arī ar Veselības ministri, lai sīkāk pārrunātu ar Veselības ministrijas izdevumiem saistītos jautājumus Budžeta grozījumu kontekstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē