Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Bundžu Jānis: Modernizētais Zīgerists

Hanness Sārpū ir nadzīgs, jauns cilvēks. Arī gluži izskatīgs bildēs uz vēl izskatīgāku autobusu fona, kas sen varēja braukāt pa Latvijas kalniem un lejām. Tikai mūsu glupās valdīšanas dēļ tas vēl nav izdarīts. Hanness sagadīšanās dēļ ir igauņu pasažieru pārvadājumu kompānijas Lux Express valdes priekšsēdētājs. Un drusku rakstnieks mūsu medijos.

Par ko raksta godājamais kungs? Par to pašu Latvijas kuslo un stagnātu pārņemto valdību. Tā kā šis nu nav nekāds jaunums, rakstītājam būtu jābūt makten trāpīgam un piparotam. Te īsti neveicas, jo stāstiņi par Latvijas sapelējušo pasažieru autobusu sistēmu tik ļoti iekļaujas kopīgā vaimanu meinstrīmā, ka nekādu rezultātu nav. Īstais laiks konsultanta glābjošajai rokai.

Tātad Sārpū kungs jau gadiem raksta apmēram vienu un to pašu - nav ko dzīt Latvijas budžeta naudu satiksmes autobusu dotēšanai (saucieni tautā - es jau sen teicu!). Brīvo tirgu, kas visu noliks savās vietās! Autobusi būs smuki un servisu pārbāzti. Daudzi likvidēs birojus un braukās no Rīgas uz Rēzekni un atpakaļ, bet citā dienā atkal uz Liepāju - internets, trenažieri, sauna, zefīrs un kefīrs. Daudz ērtāk nekā vecmodīgā birojā. Ja kāds pirmdienas rītā jūtas saskābis, tad kāpj tik naigi reisā uz Alūksni, un otrā galā, pretēji dabas likumiem, no skāba gurķa atkal iznāk svaigs. Uz Ventspili braucošie varēs izvēlēties vizinātāju ar jasmīnu, rožu vai ķilavu smaržu utt. Autobusu vīrs delikāti noklusē biļešu cenu jautājumu šādā brīvā tirgus orģijā. Nu jau pat ciema jefiņam top skaidrs, ka, palaižot brīvo tirgu svarīgās nozarēs, cenas krīt visur citur, tikai ne uz leju…

Tā jau vairākus gadus karstais igauņu puisis pacietīgi klauvē pie mūsu sabiedriskās pasažieru sistēmas durvīm un tikpat pacietīgi grudzina, ka latvju tauta sen pelnījusi labāku sabiedriskā transporta sistēmu, kas pēc būtības ir pareizi. Interesanti, ka pats autobusu karalis Latvijas pasažieru pārvadājumu izsolēs gan nepiedalās - esot jāmaina sistēma pēc būtības (saucieni tautā - es jau sen teicu!)…

Kur šis jau dzirdēts? Pareizi!!! Labi uztūnēts Zīgerists, bruņots ar mūsdienu gadžetiem! Vai tālākais vēl priekšā jāsaka?

PAREIZAIS VIEDOKLIS. Puisim jāpalasās viedā Joahima piedzīvojumi, jālūko, kur savulaik norauts greizi, un jāstellē viena īsteni ultraliberāla Latvijas partija. Mūsu ietekmīgā Ilvesa liecinieku draudze būtu šūniņas pamats. Ja nu vēl pats Tomass Hendriks savā melnā humora stiliņā par šo izteiktos, tad jau vispār… Uztapinātu arī neizbēgamo atklāto inteliģences vēstuli. Jāņem vērā bāleliņu ģenētiskais īgnums pret tautiešiem pirmajā amatā un tas, ka īstenie liberāļi izmētāti pa visādām puskoka partijām. Panākumi neizpaliks, un tas nav viss. Uzmanīgi zīmējot gaidāmās Leiputrijas aprises, var pieradināt arī vēl šai saulē esošos Joahima apbrīnotājus, kuri ietilpst apjomīgajā, bet haotiskajā «viss ir slikti» grupā. Galu galā būs laba rīta rosme arī mūsu zaļzemnieciskajiem un citiem partijniekiem, kam nāksies vien mosties no pašapmierinātības diendusas un gudrot kādus jaunus rožainās nākotnes pekstiņus.

Uz to brīdi gan Hannesam savi luksekspreši būs jānodod kādā trastā. Vai pastā. Tā nu nav nekāda problēma. Bez pētījumiem skaidrs, ka citu naudu pārraudzīt mums sanāk labāk nekā pašiem taisīt. 

*ļoti neatkarīgs eksperts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē