Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Būvinženieru savienība pieprasa atlikt jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņu

Latvijas Būvinženieru savienība (LBS) pieprasa atlikt jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņu līdz tam brīdim, kad kvalitatīvi tiks sagatavots un pieņemts gan likums, gan tam pakārtotie normatīvie dokumenti, teikts LBS vēstulē valsts augstākajām amatpersonām.

Vēstulē teikts, ka likums galvenokārt ir vērsts uz pasūtītāju un investoru finanšu ieguldījumu drošības paaugstināšanu un birokrātisko šķēršļu samazināšanu būvniecības sagatavošanas stadijā. Kā galvenais būvju drošības paaugstināšanas garants tajā ir izvirzīta būvniecības dalībnieku profesionālās atbildības apdrošināšana, nevis speciālistu kompetences novērtēšanas, darbības uzraudzības un kontroles paaugstināšanas sistēmas uzlabošana.

Likums tāpat kā līdz šim paredz, ka ar būvniecību saistīto procesu reglamentācija būs jārealizē, pamatojoties uz Ministru kabineta apstiprinātiem noteikumiem, no kuriem tikai daļa vēl ir sagatavošanas un apspriešanas stadijā, norāda LBS.

Līdz jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās brīdim ir jāizstrādā un jāpieņem Vispārīgie būvnoteikumi, desmit speciālie būvnoteikumi, 29 Latvijas būvnormatīvi (LBN), kā arī jāprecizē vairāki desmiti Ministru kabineta noteikumu, teikts LBS vēstulē.

LBS uzsver, ka Ekonomikas ministrijai ir nepieciešams piesaistīt šajā darbā būvniecības profesionālo organizāciju speciālistus, lai izstrādātu visaptverošu būvniecības procesa regulējumu.

"Šo dokumentu neesamība vai izstrādāšana un pieņemšana bez nozares profesionālo sabiedrisko organizāciju tiešas līdzdalības un Būvniecības padomes akcepta var novest pie haosa un visatļautības jau tā neviennozīmīgi vērtētajā būvniecības nozares darbībā, kura sabiedrības uzticību ir pamatoti zaudējusi pēc traģiskā notikuma "Maxima" veikalā un incidentiem citos būvobjektos," teikts LBS vēstulē.

Patlaban paredzēts, ka 2014.gada 1.februāri spēkā stājas 2013.gada 9.jūlijā pieņemtais Būvniecības likums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē