Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 13. jūnijs
Uva, Ainārs, Zigfrīds

Cvetkova: Sabiedrības saliedētības komisija apliecinājusi savu nevajadzīgumu

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija nolēmusi neatbalstīt deputātes Irinas Cvetkovas priekšlikumu un nesasaukt komisijas  sēdi par Nacionālās apvienības_ _līdera Raivja Dzintara izteikumiem. Tajos viņš Latvijas iedzīvotājus nodēvējis par potenciāliem nodevējiem.

"Esmu pārliecināta, ka Sabiedrības saliedētības komisija palaida garām reālu iespēju pierādīt, ka tā strādā lietderīgi un ka  tautas kalpu darbi neatšķiras no vārdiem," komisijas lēmumu komentēja Saskaāns centra deputāte Irina Cvetkova.

Savā vēstulē Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājam, „tēvzemietim” Ilmāram Latkovskim deputāte Cvetkova  izteica aicinājumu izvērtēt viņa partijas biedra  Raivja Dzintara  izteikumus 27. februāra laikrakstā Neatkarīgā Rīta Avīze, kur viņš intervijā izteicies: "9. maijs ik gadu mums atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē parkrievošanas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti."

Sabiedrības saliedētības komisija 2013. gada 6. martā nāca klajā ar speciālu aicinājumu politiķiem un visai sabiedrībai, kur bija teikts: "Aicinām  ikkatru politiķi   neizmantot piemiņas dienas un piemiņas brīžus savtīgiem, naidu kurinošiem, sabiedrību šķeļošiem un neiecietīgiem uzsaukumiem un rīcībām."

Komisija izvēlējās  nespert izlēmīgus soļus – priekšsēdētājs paziņoja, ka ārkārtas sēdes sasaukšanu jāierosina komisijas locekļu vairākumam, un piebilda, ka  šo jautājumu vispār vajagot nodot citai komisijai , - teica Cvetkova. – Rodas iespaids, ka komisijas 6. marta aicinājums ir  bijis nekas vairāk kā savdabīgs kopīgs solījums neiebilst leģionāru dienas iekļaušanai kalendārā, - piebilda deputāte.
Lēmumprojekts par 16 marta iekļaušanu  oficiālajā kalendārā ir iekļauts rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā. Taču  Sabiedrības saliedētības komisijas sēdē kļuva skaidrs, ka valdošajā koalīcijā šajā jautājumā nav vienprātības, un šo projektu atklāti atbalsta tikai tā iesniedzēji – Nacionālā apvienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lai var atbraukt uz Latviju

Dodiet vairāk naudas, un visas problēmas būs atrisinātas! Šāds viedoklis ir izplatīts daudzās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē