Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Demokrātiskie patrioti aicina nepiedalīties diskotēkā 11. novembra krastmalā

Biedrība Demokrātiskie patrioti (DP) aicina nepiedalīties Jaunā viļņa rīkotāju un Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņas centrs) iecerētajā diskotēkā 11. novembra krastmalā, tādējādi vēršoties pret šo pasākumu, portālu Diena.lv informēja DP.

DP uzskata, ka, rīkojot krastmalā pasākumu, kas nopietni ierobežos cilvēku pārvietošanās iespējas Rīgā, netiek ievērots samērības princips. Biedrība arī bažījas par to, ka maksa par diskotēkas apmeklēšanu, kas paredzēta 7,50 lati no katra cilvēka, visticamāk, var nonākt Saskaņas centra (SC) priekšvēlēšanu tēriņos.

Juriste, biedrības valdes locekle Ieva Brante ir pārliecināta, ka, rīkojot publiskus pasākumus, vienmēr ir jāievēro samērības princips: "Ja krastmala tiek slēgta trīs dienas, tā apgrūtinot cilvēku nokļūšanu uz darbu un transporta kustību Rīgā, kas neizbēgami radīs sastrēgumus ne tikai pilsētas centrā, tad iemeslam jābūt ļoti nopietnam, tādam, kas ir nozīmīgs ne tikai SC potenciālajiem vēlētājiem un Jaunā viļņa mārketingam, bet visiem iedzīvotājiem."

Kā vēstīts, O.Pulks aģentūrai LETA norādīja, ka satiksmes slēgšana 11.novembra krastmalā Jaunā viļņa diskotēkas dēļ ir ņirgāšanās par Rīgu un par Latviju. "Uzskatu, ka tā ir ņirgāšanās ne tikai par Rīgu, bet par visu Latviju, ja tāds balagāns notiks turpat netālu no prezidenta pils. Tas liecina arī par to, ka Rīgas domes priekšsēdētājam [Nilam Ušakovam (SC)] galīgi neinteresē uzņēmējdarbība un tās attīstība, ja viņš atļaujas uz veselu darba dienu slēgt 11.novembra krastmalu, kur ir ļoti dzīva satiksmes plūsma - tiks apgrūtināta jebkāda transporta, uzņēmēju, gājēju pārvietošanās neizprotama trādirīdi dēļ, kas tiks rādīts kaut kādās Krievijas televīzijās. Tas nozīmē, ka Ušakovs ar neskaitāmajām vizītēm Maskavā nav Rīgai pievērsis pietiekamu uzmanību," pauda O.Pulks.

Kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende otrdien pauda viedokli, ka 11.novembra krastmalā Rīgā ir jānotiek tikai valstiski nozīmīgiem pasākumiem – tādiem, ar kuriem lepojas un par nozīmīgu uzskata Latvijas sabiedrība, un kuri stiprina nacionālo identitāti.

"Kā zināms, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende vakar pauda, ka ir runa par mūsu vērtībām, par to, ko Latvijas sabiedrība uzskata par valstiski nozīmīgu pasākumu un kura dēļ tā ir gatava ne tikai pieciest dažādas neērtības, bet arī pauž tam pozitīvu novērtējumu. Mēs tam pilnībā piekrītam, tādēļ aicinām cilvēkus šo pasākumu ignorēt. Personīgas simpātijas, vienalga, vai tās būtu ideoloģisku vai nacionālu jūtu vadītas, nedrīkst noteikt dzīvi valsts galvaspilsētā," uzskata juriste I.Brante.

Savukārt Rīgas mērs, atbildot uz pārmetumiem, ironizēja, ka viņš nav zinājis, ka 11. novembra krastmala ir "īpaši sakrāla vieta". "Tur ir atļauts  tikai pārvietoties ar automašīnām, veidot sastrēgumus vai  "parkoties", lai kāds nejustos aizskarts, portālam Diena.lv sacīja N.Ušakovs.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē