Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Dienas replika: Iejūtas lomā

Cik noprotams no publiskajiem izteikumiem, Nacionālā apvienība (NA) pašreizējā politiskajā lugā jūtas gana komfortabli - loma dabūta, protams, varētu vēlēties arī kuplāku runājamo daļu, lai nav tik daudz jāspiež uz mīmiku, tomēr kopumā vienmēr var teikt, ka arī bez šī aktiera luga nevarētu notikt utt.

Tomēr nacionāļiem jāņem vērā dažas lietas. Pirmkārt, pat otrā plāna lomai var būt dublieri, kas nepacietīgi gaida savu iespēju. Ja NA sastāvdaļa Visu Latvijai! (VL) iedomājas, ka vecie, sliktie tēvzemieši ir uz neatgriešanos nostumti no skatuves, tad, visticamāk, VL nāksies pārliecināties, ka tā gluži nav. (Fakts, ka dažās pašvaldībās VL un TB/LNNK cilvēki ir dažādās frontes pusēs, vien jau ir zīmīgs...) Otrkārt, jo ilgāk tavs vārds ir lasāms uz teātra afišas, jo lielāka iespēja, ka par tevi ne tikai uzzinās, bet sāks arī sīkumaini interesēties. Piemēram, par sponsoriem un sabiedrotajiem biznesa aprindās. Vairākumā gadījumu šāda neveselīga interese neko labu neatklāj, un nav pamata uzskatīt, ka NA būtu šajā ziņā izņēmums.

Ja nākamgad gaidāmās pašvaldību vēlēšanas uztveram kā procesu, kurā politiskā teātra aktieri mēģina iegūt labāku lomu vai vismaz nepazaudēt piešķirto. Ja runā par pieprasītāko uzvedumu, Rīgas pilsētu, NA būs krietni jānopūlas - cik noprotams, NA sabiedrotie būs Demokrātiskie patrioti, kuri gan ir pārstāvēti pašreizējā Rīgas domē, tātad teorētiski zina drēbi, tomēr līdz šim gan vairāk spēkus veltījuši vienai (tiesa, būtiskai) tēmai - Rīgas satiksmei. Diez vai ar to pietiks, lai NA ambīcijas gūtu pamatojumu pēc gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē