Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dienas replika: Nav skaidrs, ar kādām pilnvarām ministri pašlaik kārto attiecības ar arodbiedrībām

Nākamgad jāsāk paaugstināt mediķu darba algas, tā pēc tikšanās ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) pārstāvjiem atzina veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība). Tas nozīmē, ka vajadzēs lielāku finansējumu nākamā gada veselības aprūpes budžetam.

Jāatgādina, ka paralēli notiek sarunas starp izglītības ministru un izglītības darbinieku arodbiedrību, kas nu jau rezultējušās solījumos par algu palielinājumu pedagogiem. Atcerēsimies, ka pedagogi un medicīnas darbinieki ir vienas no lielākajām «budžetnieku» grupām.

Tajā pašā laikā LETA ziņās lasām: Latvijā nedrīkst vēlreiz pieļaut trekno gadu prakses atsākšanos, uzskata premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), vērtējot vairāku arodbiedrību prasības palielināt atalgojumu savā nozarē. «Pašlaik, kad ir izdevies atjaunot stabilitāti un izaugsmi, pieprasījumus pēc papildu finansējuma saņemam no visām nozarēm, un to apjoms jau krietni pārsniedzis reālās iespējas. Uzskatu par savu atbildību nepieļaut trekno gadu prakses atsākšanos,» norādījis V. Dombrovskis.

Tad nu nav skaidrs, ar kādām pilnvarām ministri pašlaik kārto attiecības ar savu nozaru arodbiedrībām. Vai tas pamatā domāts kā skaists sapnis vasaras naktī, kas beigsies rudenī ar skarbu pamošanos tad, kad Vilka kungs pārskatīs visus ministru iesniegtos budžeta ierosinājumus. Varbūt ir vērts atklāti un saskaņoti runāt jau no paša sākuma?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē