Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dienas replika: Viens no veidiem, kā piespiest samaksāt sodu kāpu izbraukātājiem būtu bloķētāju uzlikšana

Kāpu izbraukātāji no citām valstīm paliek nesodīti. Tiesiskā sadarbība administratīvo pārkāpumu, tostarp kāpu izbraukātāju, lietās tiešā veidā Eiropas Savienībā netiek regulēta. Tāpēc nav veida, lai vienā valstī izpildītu citas lēmumu par administratīvā soda piemērošanu. Diena jau vēstīja, ka vairākas Kurzemes piejūras pašvaldības īpaši sūdzas par viesiem no Lietuvas, kuri izbraukā kāpas. Lai gan likums paredz, ka ārvalstniekiem var piemērot tādu pašu sodu kā vietējiem, nav mehānisma, kā likt ārvalstu iedzīvotājiem to samaksāt.

2010. gadā Lietuvas, Krievijas, Igaunijas, Ukrainas, Polijas, Gruzijas, Baltkrievijas, Uzbekistānas un Vācijas pārkāpēju Latvijā nenomaksātie sodi kopumā bija gandrīz 640 tūkstošu latu apjomā, atzīts Administratīvo sodu attīstības koncepcijā.

Viens no veidiem, kā piespiest samaksāt sodu, būtu vienkāršs. Proti, bloķētāju uzlikšana uz kāpās atstāto auto riteņiem. Pāvilostas pašvaldības domē, kas saskārusies ar kāpu izbraukātājiem no Lietuvas, pret to iebilst, esot jāmeklē civilizētāki veidi. Bet varbūt ir jāmeklē nevis civilizētāki veidi, bet pašvaldības policistiem ir jābūt drosmīgākiem un vajadzības gadījumā jāmeklē Valsts policijas palīdzība, ja bravurīgie kāpu izbraukātāji no Lietuvas vienlaikus pārāk atgādina krimināla rakstura elementus! Arī vietējie kāpu izbraukātāji parasti nav ogotāji vecos moskvičos, bet no visatļautības uzblīdušas sejas džipos, kvadraciklos un motociklos, kuri nezina, kas ir likums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē