Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Dombrovskis: Gadījums ar MK ēkas kāpnēm ir spilgts piemērs esošā būvniecības regulējuma trūkumiem

Lai arī likuma priekšā visiem jābūt vienlīdzīgiem, esošais būvniecības regulējums nereti padara būvniekus un attīstītājus par šī likuma ķīlniekiem. Gadījums ar Ministru kabineta ēkas kāpnēm to spilgti pierāda, saka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. 

“Grozījumi esošajā Būvniecības likumā, kuri šobrīd tiek gatavoti izskatīšanai Saeimā trešajā lasījumā, padarīs būvatļauju apstrīdēšanas procesu godīgāku, caurskatāmāku un ātrāku,” uzsver Vjačeslavs Dombrovskis. 

Grozījumi Būvniecības likumā paredz - ja vienlaikus ar pieteikumu tiesā ir iesniegts arī lūgums apturēt būvatļaujas darbību, tiesa par šo lūgumu lemj vienlaicīgi ar lietas ierosināšanu. Savukārt - ja, pārsūdzot tiesā būvatļaujas izsniegšanu, iesniedzējs nav lūdzis to arī apturēt, atļaujas darbība netiek apturēta. Tādējādi būvatļaujas apturēšanai jau būs nepieciešams tiesas lēmums. 

Pašlaik spēkā esošais Būvniecības likums nedod iespēju padarīt šo kārtību caurspīdīgu un godīgu gan pret iedzīvotājiem, gan pret būvniekiem. Tieši otrādi, tas pieļauj korupcijas riskus un tādu absurdu situāciju, kāda izveidojusies saistībā ar Ministru kabineta ēkas kāpnēm. 

Kā zināms, saskaņā ar Valsts kancelejas publiski pausto informāciju biedrība «Nacionālo vērtību saglabāšanas misija» cenšas apturēt Ministru kabineta ēkas kāpņu rekonstrukciju, apstrīdot Rīgas domes izsniegto būvatļauju. Biedrība dibināta pirms nepilniem četriem mēnešiem, un tās pārstāvji ir saistīti ar būvniecības uzņēmumu SIA Pro Dev, kas iepriekš vairākkārt neveiksmīgi piedalījies Valsts kancelejas izsludinātajos iepirkumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ķeras pie nodokļu argumenta

Arguments "Viņi maksā nodokļus!" tiek izmantots dažādās diskusijās, turklāt gan pamatoti, gan populistiski.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē