Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dombrovskis: Ja koalīcijas līgumu sāk pārāk daudz staipīt, var nākties meklēt jaunu koalīciju

Ja koalīcijas līgumu sāk pārāk daudz staipīt, var nākties meklēt jaunu koalīciju, un apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) darbības rada šādu risku, tā intervijā Latvijas Radio sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Tāpat premjers atzina, ka Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) aicinājums vērtēt ministru darbu nav īsti saprotams un nav skaidras atbildes vai tādejādi tiek mēģināts pieteikt krēslu pārdali koalīcijā.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība pirmdien, 21.janvārī koalīcijas padomes sēdē rosināja vērtēt visu ministru darbu, lai pēc tam spriestu, vai valdībā nebūtu nepieciešamas vēl kādas izmaiņas bez jauna satiksmes ministra meklējumiem. Pārējie koalīcijas partneri uzskata, ka esošais ministru sadalījums, kas noteikts koalīcijas līgumā, nebūtu jāmaina, tomēr piekrita pēc divām nedēļām uzklausīt nacionāļu priekšlikumus.

V.Dombrovskis intervijā Latvijas radio atzina, ka VL-TB/LNNK priekšlikums nācis kontekstā ar satiksmes ministra Aivja Roņa demisiju. Premjers uzskata, ka koalīcijas līgums nebūtu jāmaina un arī nākamais satiksmes ministrs jādeleģē Vienotībai kopā ar "olšteiniešiem", kuri ir uzņēmušies atbildību par šo nozari. Pašlaik abas puses sliecoties amatam piedāvāt "bezpartejisku profesionāli".

Tāpat premjers informēja, ka ministriem turpmāk piesakoties komandējumiem būs jāsniedz sīkāka informācija par komandējuma mērķiem un rezultātiem. Šādas kārtības ieviešana ir atbilde uz sabiedrības nosodīto kultūras ministres Žanetas Jaunzemes - Grendes komandējuma pagājušā gada nogalē svētku laikā uz Austrāliju, kurā piedalījās arī viņas vīrs. Dombrovskis norādīja, ka iepriekš ministri, piesakoties komandējumiem, varēja sniegt diezgan vispārēju informāciju, taču šobrīd izveidota speciāla veidlapa, kur sīkāk jānoformulē komandējuma mērķi un sasniedzamie rezultāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē