Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dombrovskis: Nenoteikšu citām valstīm, kas jādara, lai izkļūtu no krīzes (+ video)

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien Vīnē sniedzis interviju ASV telekanālam CNBC, kurā stāstījis par veidu, kā Latvija izkļuvusi no ekonomiskās krīzes, panākusi ekonomikas izaugsmi un par algu palielināšanu.

Intervijā premjers stāsta, ka Latvija ir vienīgā Eiropas Savienības valsts, kas ar fiskālās disciplīnas palīdzību ir panākusi ekonomiskās stabilitātes atjaunošanos un ekonomisko izaugsmi, kas ļāvis šā gada budžetā paredzēt papildu līdzekļus vairākām prioritātēm.

Viņš arī klāsta, ka labumu no ekonomiskās izaugsmes jūt arī sabiedriskais sektors, kam ir palielinātas algas - skolotājiem, ugunsdzēsējiem, policistiem, robežsargiem. Arī bezdarba līmenis ir uz pusi mazāks, nekā tas bija krīzes augstākajā punktā. Un, lai gan tas joprojām ir augsts, tam ir tendence mazināties.

Intervijas laikā pieminētas arī citas Eiropas Savienības valstis, kas saskaras ar ekonomiskajām grūtībām, un premjeram vaicā, kā viņš iesaka tām rīkoties. "Es neiešu tik tālu, lai citām valstīm teiktu, kas tām ir jādara, lai gūtu tādus pašus panākumus, kādi bija Latvijai. Katrai valstij ir savas grūtības un ceļš, kā izkļūt no krīzes," teica Dombrovskis. Tomēr viņš nenoliedza, ka fiskālā disciplīna ir daļa no risinājuma. Viņš arī pieminēja, ka 25 no 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm ir ratificējušas Fiskālās disciplīnas līgumu, tādējādi atzīstot, ka fiskālā disciplīna ir veids, kā tikt galā ar ekonomiska rakstura problēmām.

Jāatgādina, ka Dombrovskis šodien Vīnē piedalās biznesa un finanšu mediju izdevniecības Euromoney Institutional Investor organizētajā Centrālās un Austrumeiropas forumā, kur ar uzrunu atklāj vienu no diskusiju paneļiem, stāstot par Latvijas konkurētspējas atgūšanu Eiropā un turpmākajiem attīstības mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē