Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dombrovskis: SC deputātu izveidotajai Lata atbalsta grupai ir citi izveidošanas motīvi

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka aiz trīs Saeimas opozīcijas deputātu izveidotās lata atbalsta grupas ir pavisam citi izveidošanas motīvi.

Premjers šodien Nacionālās trīspusējās padomes sēdē atzina, ka "Saskaņas centra" (SC) deputātu izveidotā grupa rada jautājumus par to, "no kurienes šāda veida aktivitātēm aug kājas".

Neticību šīs grupas patiesajiem mērķiem radot arī pašu šo deputātu rīcība, jo tajā laikā, kad paši lata aizstāvji no tribīnes bļaustās pret eiro, pašu deklarācijās ir redzams, ka nauda ir uzkrāta eiro valūtā. "Aiz tā stāv pavisam citi motīvi," secināja valdības vadītājs, tomēr konkrētus motīvus neminēja.

Runājot par šīs grupas izveidošanu, sēdē skanēja arī smiekli.

Tāpat premjers arī kritizēja ideju par eiro ieviešanas referendumu, uzsverot, ka Latvija par pievienošanos eiro nobalsoja jau reizē ar balsojumu par iestāšanos Eiropas Savienībā.

"Referenduma procedūras iespaidā mēs izkrītam no eiro ieviešanas grafika, kāds tas ir. Grafiks ir ļoti precīzs un tur nav īpašas manevra iespējas. Neatkarīgi no izvēles eiro 2014.gadā nebūs, jo būsim izkrituši no grafika, tā ir tā realitāte," klātesošajiem skaidroja Dombrovskis.

Viņš uzsvēra, ka gan ekonomiskie, gan arī ģeopolitiskie argumenti liecina par to, ka Latvijai ir iespēja pievienoties eiro 2014.gadā.

Jau ziņots, ka trīs politiskās apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas deputāti - Nikolajs Kabanovs, Aleksandrs Sakovskis un Igors Meļņikovs - vakar nodibināja deputātu lata atbalsta grupu ar mērķi diskutēt par eiro ieviešanas termiņiem un nosacījumiem.

Turpmāk deputāti plāno piesaistīt ekspertus un diplomātus, lai diskutētu par eiro ieviešanu Latvijā, un pirmās šādas tikšanās varētu notikt decembrī. Grupas dibinātāji arī sola informēt sabiedrību, ja iegūs "interesantu informāciju".
Savukārt saistībā ar eiro ieviešanu 2014.gadā Zaļo un zemnieku savienība sliecas uz referenduma rīkošanu. Arī apvienības SC deputāti trešdien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pauda bažas, ka diskusija par eiro ieviešanu no 2014.gada notiek ļoti vienpusēji un virspusēji - bez nopietnas analīzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē