Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Dombrovskis: VL-TB/LNNK koalīcijā jūtas apdalīti

No nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) puses neoficiālās sarunās vairākkārt ir izskanējis, ka viņi pašreizējā valdības koalīcijā jūtas apdalīti, LNT raidījumā 900 sekundes trešdien teica premjers Valdis Dombrovskis (V).

Jautāts, vai VL-TB/LNNK līdz ar ultimātu par atbalstu demogrāfijas budžeta jautājumiem prasa kādu papildus ministra vietu valdībā, V.Dombrovskis izteica cerību, ka demogrāfijas jautājums netiks izmantots amatu pārdalei. Tiešas sarunas par šo tēmu neesot notikušas.

Premjers atkārtoja, ka Latvijai ir jāturpina piesardzīga budžeta politika, jo gāzēšana līdz grīdai varot novest pie jaunas krīzes. Sākotnēji nākamā gada budžetā bijuši papildus pieprasījumi par 350 miljoniem latu, bet valdības līmenī atbalstīti piedāvājumi par nedaudz vairāk kā 120 miljoniem latu. Demogrāfijas jautājumiem budžetā jau esot paredzēti 38 miljoni latu.

Tagad izveidota darba grupa diskusijām par budžetu ar VL-TB/LNNK. V.Dombrovskis uzskata, ka iespējams lemt arī par papildus demogrāfijas pasākumu atbalstīšanu, taču tiem ir jāatrod tādi finansējuma avoti, lai tas nenotiktu uz budžeta deficīta rēķina.

Pašlaik strādājam ar uzstādījumu atrast risinājumus un trupināt strādāt šajā koalīcijā, sacīja V.Dombrovskis, atzīmējot, ka valdības koalīcijas partneriem ir vienošanās nākamā gada budžetu noteikti atbalstīt pirmajā lasījumā, bet par galīgo lasījumu konsultācijas vēl turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē