Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Dzenītis: Pašvaldībai jāpārņem Ķemeru sanatorija

„Valdībai šobrīd ir iespēja labot pirms 15 gadiem privatizācijas procesā pieļautās kļūdas un nodemostrēt savu varēšanu, reāli palīdzot Jūrmalai un visai Latvijas kūrortu industrijai, atsavinot no iepriekšējiem īpašniekiem nemakulīgi apsaimniekotos Ķemeru sanatorijas īpašumus,“ pārliecināts ir Jūrmalas uzņēmēju biedrības prezidents, Latvijas Kūrurtpilsētu acociācijas priekšsēdētājs, Jūrmalas domes deputāts (Reģionu alianse) Māris Dzenītis.

Lai glābtu Ķemeru sanatoriju, valdībai būtu steidzami savā īpašumā jāpārņem un jānodod Jūrmalas pašvaldībai, Ķemeru sanatorija, kurortpoliklīnika, sanatorija Līva, 12 minerālūdens urbumi un Jūrmalā vēl neiznīcinātie, atlikušie kūrortresursi, kuri šobrīd atrodas arābu pseidoinvestoru īpašumā, uzsvēra M.Dzenītis.

Deputāts aicina atsavinātos īpašumus nodot Jūrmalas pašvaldības īpašumā, kas savukārt piemeklētu starptautiski atzītu operatoru un atdzīvinātu kūrortu Ķemeros.

Jūrmalas vietējie uzņēmēji pašu spēkiem nav spējīgi finansiāli pacelt Ķemeru kūrortu. „Kā redzams, to nespēja arī tie ārzemnieki, kuri 14 gadus baroja vien ar tukšiem solījumiem,“ pauda pašvaldības pārstāvis.

Vienīgais risinājums ir kopīgiem spēkiem, Jūrmalas pašvaldībai cieši sadarbojoties ar valdību, tai skaitā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Ekonomikas ministriju, Kultūras ministriju, atrisināt Ķemeru ēku un būvju piederību. Tikai šādi var iedot grūdiens Ķemeru kūrorta un veselības tūrisma attīstībā, pārliecināts ir M.Dzenītis.

Ņemot vērā to, ka Jūrmala nav piemērota rūpniecības attīstībai, pilsētas vienīgais stratēģiskais attīstības virziens esot pilsētas kā kūrorta attīstība. "Ķemeru sanatorijas komplekss ir kā pilsētveidojošs uzņēmums, kas iedos vilkmi arī citiem mazākiem pakalpojumu sniedzējiem Ķemeros un cituviet Jūrmalā," sacīja Māris Dzenītis.

“Ja valdība nereaģēs zibenīgi, tad mēs varam sagaidīt vēl ne vienu vien ugunsgrēku un arhitektūras pieminekļu bojāeju. Šobrīd objekti ir pamesti, atstāti bez apsardzes un apkures, tai skaitā arī sanatorijas jau restaurētā daļa ar biblioteku un grāmatām tajā,“ norādīja deputāts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Manevri BRICS virzienā?

Plašu rezonansi izraisījuši Turcijas ārlietu ministra Hakana Fidana un ar viņa vārdiem saskaņoti arī citu augstu šīs valsts amatpersonu paziņojumi par Turcijas vēlmi pievienoties galvenajai n...

Neizkaisiet naudu vējā!

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas ir viens no trijiem regulārajiem notikumiem, kuros katram Latvijas pilsonim ir iespēja tieši un nepastarpināti ietekmēt Latvijas politisko un sabiedrisko vidi. Ti...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē