Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

EDSO Latvijas delegācijas vadītāja: EDSO Ukrainā nav bijusi uzdevumu augstumos

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) Ukrainā nav bijusi uzdevumu augstumos, EDSO Parlamentu Asamblejas Baltijas un Ziemeļvalstu delegāciju vadītāju preses konferencē atzina Latvijas delegācijas vadītāja Vineta Poriņa (Nacionālā apvienība).

Viņa norādīja, ka EDSO nav rīkojusies pietiekami strauji, lai vispār reaģētu uz Ukrainā notiekošo. "Jau februāra sākumā un Vīnē notikušajā EDSO Parlamenta Asamblejas sesijā, kurā gan es, gan arī citu valstu kolēģi, mudinājām Eiropas Savienību (ES) un EDSO spert ļoti izšķirošus soļus, jo spēle Ukrainā nebeidzas, tā tikai sākas. Es tiešām varu apliecināt, ka EDSO nav bijusi uzdevumu augstumos," sacīja Poriņa, norādot, ka ar vairāku valstu parlamenta pārstāvjiem centusies šo problēmu politiskajā un publiskajā jomā aktualizēt un panākt to, lai EDSO reaģē daudz adekvātāk.

"Mums ir arī jāpanāk, lai EDSO fiksē faktu, ka Ukrainā notiekošais ir okupācija. Tāpat ir jādara viss iespējamais, liedzot starptautiskajām organizācijām strādāt Krievijas propagandas labā. Mums ir jābūt modriem par Krievijas maigās varas izpausmēm," piebilda Poriņa.

Savukārt Somijas delegācijas vadītājs Ilka Kanerva norādīja, ka Ukrainas krīzes atrisināšana prasīs daudz laika. "Pat vairākus gadus, tādēļ ir jāstabilizē pašreizējā situācija, mēģinot saprast Krievijas nākamos soļus. Lai arī mūsu rīcībā ir vairāki instrumenti, lai rīkotos, lai novērstu iespējamās konfrontācijas, mēs nevaram cerēt uz ātru situācijas atrisinājumu," sacīja Kanerva, uzsverot, ka EDSO nepieņems Krievijas veiktās aktivitātes.

Tikmēr Dānijas delegācijas vadītājs norādīja, ka EDSO cenšas Krievijas politiķiem skaidrot pašreizējo situāciju, uzsverot, ka tāda veida politika nav pieļaujama. "Parakstot Helsinku Nobeigumu aktu, mēs par to nevienojāmies."

LETA jau ziņoja, ka, lai spriestu par aktuālajiem drošības izaicinājumiem mūsu reģionā un Eiropā kopumā, Saeimā pulcējas EDSO Parlamentu Asamblejas Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) delegāciju vadītāji un parlamentārieši.

"Tikšanās laikā pārrunāsim aktuālo situāciju Ukrainā, kā arī drošības un aizsardzības izaicinājumus Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā. Ukrainas notikumi parāda, ka vēsturiskā samierināšanās nav iespējama bez taisnīguma un objektīva pagātnes izvērtējuma. Ņemot vērā to, ka NB8 ir aktīva Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības platforma arī EDSO Parlamentu asamblejas līmenī, plānojam vienoties par kopēju nostāju attiecībā uz vairākiem rezolūciju projektiem, ko mēneša beigās skatīs EDSO Parlamentārās Asamblejas gadskārtējā sesijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku," norādīja Poriņa.

EDSO Parlamentārā Asambleja tika izveidota 1990.gadā, un tā apvieno 323 parlamentāriešus no 57 EDSO dalībvalstīm. Asambleja pulcējas vairākas reizes gadā, lai apspriestu plašu jautājumu loku, kas attiecas uz EDSO galamērķa sasniegšanu - drošības garantēšanu visā EDSO reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē