Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Elksniņš: Brīvā valstī sūdzēties policijā var jebkurš, arī partizāni

Pēc Saeimas Juridiskās komisijas 4.septembra sēdes, kurā deputāts Andrejs Elksniņš norādīja, ka slepenais veids, kādā ir tapuši grozījumi Satversmei, tās preambulai, ir zināms, un mēģinājums pasniegt preambulas jauno redakciju kā viena cilvēka iniciatīvu ir klaji meli, viņš tika izsaukts uz pratināšanu Drošības policijā. Izsaukums ir saistīts ar Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājas Ilmas Čepānes iesniegumu šajā drošības iestādē. Tas tika iesniegts dienu pēc Saeimas komisijas sēdes, 5.septembrī un jau nākamajā dienā policijas pārstāvji aicināja deputātu uz sarunu, kura notiks šodien.

"Kā zināms, Latvija ir brīva valsts, un katrs cilvēks var dalīties savās aizdomās ar tiesībsargājošajām institūcijām. Arī Čepānes kundzei tas nav liegts," norāda A.Elksniņš.

"Prieks ir arī par Drošības policijas kolēģu operatīvo reaģēšanu, cik zināms no iepriekšējās darba prakses, no iesnieguma saņemšanas līdz reālai darbībai parasti paiet zināms laiks, taču šoreiz viss notiek ļoti ātri, kas pierāda policijas augsto kvalifikāciju. Neapšaubāmi, tam nav nekāda sakara ar to, ka šo izdomāto sūdzību ir iesniegusi varas partijas pārstāve," saka deputāts.

"Vienotības reitingi krīt, ar valdības vadīšanu arī nemaz tik spīdoši neiet, tāpēc ir saprotama šī politiskā spēka politiķu nervozitāte. Tomēr tas nav iemesls lai es noklusētu saņemto informāciju par pastāvošām slepenām vienošanām, kuru mērķis ir grozīt Latvijas Satversmi," viņš pauž.

Kā zināms, 4.septembra Saeimas Juridiskās komisijas sēdē tika aktualizēts jautājums par grozījumiem Satversmē, tās preambulā. Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja I.Čepāne mēģināja vairāku sabiedrībā pazīstamu politiķu un viņiem tuvu stāvošo cilvēku sagatavotos preambulas grozījumus, kas vasaras laikā tapuši slepenās sanāksmēs, pasniegt kā Valsts prezidenta konstitucionālās komisijas vadītāja Egila Levita personīgo iniciatīvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē