Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Valdības komitejas sēdes laikā Reizniece-Ozola pauda izbrīnu, ka veselības reforma paredz ambiciozu nozares finansējuma pieaugumu, turklāt apsolot, ka tas tiks nodrošināts

Finanšu ministre: Veselības aprūpes reformā nevajag solīt nenodrošināmu finansējumu

Veselības aprūpes sistēmas reformā nevajag apsolīt tādu finansējumu, kādu vēlāk nevarēs nodrošināt, šodien pēc Ministru kabineta komitejas sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidenta pienākumu izpildītāja, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Valdības komitejas sēdes laikā Reizniece-Ozola pauda izbrīnu, ka veselības reforma paredz ambiciozu nozares finansējuma pieaugumu, turklāt apsolot, ka tas tiks nodrošināts.

"Iepriekš esam diskutējuši par veselības aprūpes finansējuma pieaugumu 4% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), nevis 4,27% no IKP. Tāpēc aicinu precizēt ziņojumu, norādot, ka tas ir vēlamais finansējuma pieaugums. Nevaram kārtējo reizi apstiprināt plānu, ko nebūs iespējams izpildīt," uzsvēra Ministru prezidenta pienākumu izpildītāja. Veselības ministre Anda Čakša piekrita ziņojumā norādīt, ka tas ir vēlamais finansējums.

Savukārt pēc Ministru kabineta komitejas sēdes Reizniece-Ozola žurnālistiem norādīja, ka Veselības ministrija reformu plānā ir ietvērusi optimālo finansējumu, kas būtu nepieciešams nozarei, lai apmierinātu patlaban definētās vajadzības. Tajā pašā laikā viņa piebilda, ka nebūs iespējams nodrošināt finansējumu prasītajā apjomā.

"Tāpēc arī aicināju ziņojumā norādīt, ka tas ir vēlamais finansējums. Tiesa, rēķināmies, ka veselības nozares finansējums līdz 2020.gadam sasniegs 4% no IKP, kas tiks novirzīts atalgojuma pieaugumam un pakalpojumu pieejamībai," teica Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka Ministru kabineta komiteja bez plašām diskusijām pirmdien lēma izskatīšanai valdībā virzīt konceptuālo ziņojumu par veselības aprūpes sistēmas reformu.

Reforma paredz virkni dažādu uzlabojumu veselības aprūpē, tostarp mediķu algu palielināšanu, precīzu minimālo pašvaldību pienākumu definēšanu veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanā, ģimenes ārstu darba pilnveidošanu, māsu skaita palielināšanu, kā arī daudzus citus pasākumus.

Veselības ministrija (VM) reformas ietvaros arī rosina precizēt pašvaldības lomu veselības aprūpē, nosakot pašvaldības atbildības un kompetences robežas. Tāpat reforma paredz VM padotības iestāžu reorganizāciju, lai uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu administrēšanu un veselības datu analīzi.

Top komentāri

mini
m
Vāji ministri: Čakša, Reizniece un Kučinskis. Ko var vēlēties no ZZS – pa padomju taku?
OMG
O
Circenei vēl piedodams, jo viņa taču ir ginekologs, un tie jau nav īsti gudri... Bet Čakša, izrādās, ir vēl lielāka AITA !
ir
i
PVN paceļ un būs nauda gan ārstiem, gan māsām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē