Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Freimanis: Dienas saturs paliek tikai un vienīgi redakcijas kompetencē

Pēc vairākus mēnešus ilgušām sarunām ar a/s Diena valdes un padomes locekļiem esmu piekritis piedāvājumam kļūt par laikraksta Diena galveno redaktoru.

Lēmums nenāca viegli, jo līdz šim ar medijiem esmu bijis saistīts tikai kā eksperts, kuram parasti lūdza komentēt dažādus politiskus notikumus vai socioloģisko aptauju rezultātus. Tomēr nu izaicinājums ir pieņemts un jāiet tālāk, paturot prātā visas savas stiprās un vājās puses. Par spīti dramatiskām pārmaiņām, kas ir skārušas laikrakstu Diena pēdējo gadu laikā, tas ir spējis saglabāt vērā ņemamu ietekmi Latvijas mediju tirgū, tam joprojām ir cienījama reputācija un profesionāla komanda.

Vēl vairāk, laikraksts un ar to saistītie mediji attīstās, un daži tuvākās nākotnes projekti var kļūt par negaidītu pavērsienu Latvijas mediju vidē. Jebkuras ziņas par pārmaiņām tik jūtīgā vidē kā prese tiek uztvertas ar bažām un aizdomām. Manā pirmdienas sarunā ar laikraksta kolektīvu vairums jautājumu skāra redakcionālo neatkarību. Šī tēma bija vadmotīvs arī visās manās sarunās ar Dienas valdi un padomi. Līdz šim no visiem sarunu dalībniekiem izskanēja viena atbilde - laikraksta un arī portāla saturs paliek tikai un vienīgi redakcijas kompetencē. To pirmdien apliecināja arī jaunais a/s valdes priekšsēdētājs Edgars Kots. Pie tā arī paliksim.

Viens no jautājumiem, uz kuru man būs jāatbild jau tuvākajā laikā, kāds būs mans pienesums laikraksta saturā un vai man ir vīzija par Dienas nākotni. Pavisam atklāti - skaidra un konkrēta plāna man šobrīd nav.

Tam ir objektīvi iemesli. Laikrak-stam ir savas tradīcijas, tam ir savs lasītājs un tam ir sava vieta preses tirgū. Sākt no nulles var tukšā vietā, jebkurā citā gadījumā ir jābūt uzmanīgam. Vērtīgo nedrīkst pazaudēt. Ceru rast sapratni attiecībās ar Dienas komandu. Strādāsim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē