Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Gašpuitis: Ļoti būtiski saglabāt panākto kontroli pār valsts finansēm

Vispārējās valdības budžeta deficīts 2013.gada beigās bija 223,8 miljoni eiro jeb 1% no IKP, bet vispārējās valdības parāds 8873,3 miljoni eiro jeb 38,1% no IKP.

Ņemot vērā labvēlīgo izaugsmi, 2013.gadā Latvija ir spējusi uzlabot budžeta deficīta rādītāju salīdzinājumā ar 2012.gadu, kad deficīts bija 1,3% apmērā. Valdība ir nostabilizējusi kontroli pār savām finansēm un tā ir laba ziņa sabiedrībai un investoriem. Nesenie Ukrainas notikumi ir viesuši jaunus izaicinājumus, kas liek piezemētāk vērtēt šā gada izaugsmi un attiecīgi arī budžeta ieņēmumus. Lai arī līdz šim valsts budžets ir visai veiksmīgi pildījies arī eirozonas krīzes apstākļos, valdībai nāktos aktīvāk runāt ar sabiedrību par tās turpmāko rīcību. Tas skar gan ar lielu iespējamību gaidāmo nodokļu palielināšanas pamatojumu, redzējumu, gan prioritātes kam tiks finansējums palielināts, kam nē, jo īpaši tuvojošos vēlēšanu dēļ.

Ļoti būtiski ir saglabāt panākto kontroli pār valsts finansēm, lai stiprinātu valsts tēlu, kaut nelielas atkāpes valsts drošības interesēs būtu atbalstāms solis. Taču šādos apstākļos ir nepieciešama efektīva un savlaicīga komunikācija ar sabiedrību. Tikmēr Latvijas ekonomikas izaugsme ļaus turpināt samazināt arī valsts parāda līmeni. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē