Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Gerčikovs: Latvijas valsts liktenis ir mūsu rokās

Ja desmit gados nepanāksim Eiropas Savienības vidējo līmeni, tad Latvija politiski vairs nepastāvēs. Es pilnīgi piekrītu apgalvojumam, ko izteicis Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš, tikai gribu papildināt. Nepazudīs mūsu upes un zeme, ģeogrāfiski mēs paliksim turpat, kur mēs esam, bet saimniekos mūsu zemē pavisam citi ļaudis.

Panākt vidējā Eiropas iedzīvotāja dzīves līmeni 10 gadu laikā - neiespējami. Mūsu vidējā neto alga ir trīs reizes mazāka, nekā šobrīd bēdu piemeklētajā Grieķijā un četras reizes zemāka, nekā vidēji algas ir Eiropā. Vai tad tas ir reāli: algas pieaugums 40% gadā? Mēs taču neesam fantastikas filmu varoņi, tāpat nekas pats par sevi nenotiek.

Ja esi pateicis A, tad pasaki arī B. Valsts vadības sistēma ar partiju koalīcijas palīdzību 23 gadu laikā novedusi valsti līdz bezdibenim. Situācijas uzlabošanai nav redzama nekāda perspektīva. No tā izriet punkts B - izmantot Kārļa Ulmaņa pieredzi: atlaist Saeimu un norīkot pagaidu valdību, kas sastāv no profesionāļiem, pa šo laiku sagatavot izmaiņas Satversmē.

Singapūras, Honkongas un Ķīnas pieredze pasaka par daudz ko. Vajag izmantot mūsu unikālās ģeogrāfiskās iespējas. Šodien tā ir lielāka vērtība par jebkuru vērtīgo izrakteni. Sasniegt Eiropas dzīves līmeni ir tikai mūsu rokās - mūsu spēkos. Šis lēmums ir jāpieņem mums visiem un uz to vajag tiekties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ķeras pie nodokļu argumenta

Arguments "Viņi maksā nodokļus!" tiek izmantots dažādās diskusijās, turklāt gan pamatoti, gan populistiski.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē