Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Godmanis: Eirovīzija bija lielāks pārsteigums par EP vēlēšanu rezultātiem

Dzīvē nav īstenojusies dramatiskā aina, ko pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām paredzēja vesela virkne Eiropas mediju – ka parlamenta vietu sadalījumā būs pilnīga revolūcija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma pastāstīja bijušais eiroparlamentārietis Ivars Godmanis. "Tēlaini izsakoties – neatkārtojās tik radikāls pārsteigums, kā Eirovīzijas finālā.

"Šajās vēlēšanās salīdzinoši labus panākumus guvuši galēji labējie un eiroskeptiķi, taču Godmanis uzskata, ka lielas pārmaiņas tas neviesīs. "Divas lielākās grupas [Eiropas Tautas partijas grupa un EP Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa] savu vietu ir saglabājušas," uzsver Godmanis. Tautas partijas grupa gan zaudējusi 62 deputātu vietas, tomēr saglabā līderpozīcijas ar 211 mandātiem. Sociāldemokrāti zaudējuši trīs vietas, un jaunajā sasaukumā šo politisko grupu pārstāvēs 193 deputāti. "Personīgi man ir pārsteigums, ka neskatoties uz dziļo krīzi Eiropā, liberāļi paliek trešajā vietā ar 74 vietām," komentēja Godmanis. Jaunajā EP sasaukumā ievēlēti arī 56 deputāti, kas nav noformulējuši sevi un nav nevienā politiskajā grupā. Netiek izslēgta arī jaunas politiskās grupas dibināšana – to var izdarīt ne mazāk kā 25 deputāti no vismaz septiņām dalībvalstīm. Tomēr Godmanis uzsvēra, ka jebkurā gadījumā EP politiku veidos trīs vai četras lielākās grupas.Jau vēstīts, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanās uzvarējusi Eiropas Tautas partija, iegūstot 28,1% balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē