Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Graube: Latvija vienmēr atbalstīs Gruzijas teritoriālo integritāti

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube no 26.jūnija līdz šodienai uzturējās Gruzijā, kur kā Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošās valsts pārstāvis izteica atkārtotu atbalstu Gruzijas teritoriālajai integritātei un eiroatlantiskajai virzībai.

Kā aģentūrai LETA norādīja Aizsardzības ministrijā, Graube oficiālā darba vizītē tikās ar Gruzijas aizsardzības nozares vadību un pārrunāja divpusējās militārās sadarbības jautājumus. Tiekoties ar Gruzijas Bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Vahtangu Kapanadzi, Latvijas bruņoto spēku komandieris saņēma Gruzijas kolēģa pateicību par Latvijas sniegto politisko un praktisko atbalstu.

"Latvija un Gruzija militārajā jomā ir sadarbības partneres daudzus gadus. Ir ļoti svarīgi, ka Gruzija un Latvija var palīdzēt viena otrai, šādi paaugstinot valsts aizsardzības spējas. Īpaši jāuzsver Latvijas atbalsts mūsu virzībai uz NATO. Viņi vienmēr ir ar mums," tā sacīja Kapanadze.

Apspriežot divpusējās sadarbības jautājumus, Gruzijas Bruņoto spēku komandieris sacīja, ka Gruzijā sācies aktīvs aizsardzības nozares reformu process, īpašu uzmanību pievēršot militārās izglītības un personāla vadības, kā arī demokrātiskās kontroles pār bruņotajiem spēkiem jautājumiem. Abu komandieru diskusija koncentrējās uz pieredzes apmaiņu militārās izglītības jomā un dalību starptautiskajās operācijās.

Graube savukārt izteica pateicību Gruzijas karavīriem par viņu ieguldījumu starptautiskajās operācijās, norādot arī to, ka tikšanās reizē runāts par veidiem, kā dalīties pieredzē. Pēc tikšanās ar Gruzijas kolēģi Graube devās uz Varoņu laukumu, kur viņš nolika ziedus pie memoriāla un ar klusuma brīdi godināja karavīrus, kuri krita par Gruzijas teritoriālo integritāti. 

Savukārt Gruzijas aizsardzības ministre Tinatina Kidašeli, ar kuru bruņoto spēku komandieris tikās vizītes noslēgumā, izteica atzinību par atbalstu Gruzijas teritoriālajai integritātei un tās eiroatlantiskajai virzībai. Aizsardzības ministre informēja par gaitu, kādā tiek īstenota NATO-Gruzijas sadarbības pasākumu pakete. "Partneru atbalsts Gruzijas virzībai uz NATO ir ļoti būtisks," uzsvēra ministre, norādot uz īstenotajiem divpusējās sadarbības projektiem un aicinot izskatīt partnerības jomas tuvākajā nākotnē.

Tiek norādīts, ka jau jūlija sākumā Latvijas karavīri dosies uz Gruziju, kur no 7. līdz 22.jūlijam norisināsies ASV Armijas Eiropā organizētās militārās mācības Agile Spirit 2015. Apvienotajās sauszemes un gaisa spēku mācībās piedalīsies NATO un "Partnerattiecības - mieram" dalībvalstu militārās vienības no Lietuvas, Latvijas, ASV, Gruzijas, Rumānijas un Bulgārijas, lai pilnveidotu reģionālo stabilitāti un drošību, nostiprinātu partneru kapacitāti un veicinātu uzticību, uzlabojot sadarbību starp NATO dalībvalstu un "Partnerattiecības - mieram" dalībvalstu bruņotajiem spēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē