Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Grībauskaite: Krievija paralizējusi Drošības padomes darbību

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paziņojusi, ka Krievija, izmantojot savas veto tiesības, praktiski ir paralizējusi Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes spēju pieņemt efektīvus un taisnīgus lēmumus.

Grībauskaite apmeklē ANO Ģenerālās asamblejas 70.sesiju un trešdien piedalīsies Nīderlandes karaļa Vilema Aleksandra rīkotajā pasākumā, lai apspriestu veidus, kā paplašināt Hāgas Starptautiskās tiesas varu, tādējādi efektīvāk risinot starptautiskos noziegumus, ieskaitot Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas.

Pašlaik tikai 72 no 193 dalībvalstīm ir atzinušas Starptautiskās tiesas jurisdikciju. ANO Drošības padomē Krievija ir uzlikusi veto lēmumam par starptautiska tribunāla izveidošanu, lai atrastu vainīgo lidmašīnas katastrofā.

"Viena valsts, Krievija, ir praktiski paralizējusi un savā varā saņēmusi ANO Drošības padomi, jo veto dēļ tai nav iespējas pieņemt lēmumu," sacīja Lietuvas prezidente pirms tikšanās ar Nīderlandes karali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē