Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ījabs par Sudrabu: Baidos, ka būsim liecinieki liela politiskā kapitāla izšķiešanai

Politologs Ivars Ījabs intervijā Mārim Zanderam.

Fragments no intervijas: 

Šķiet, vienmēr ir pieredzēts, ka pirms vēlēšanām parādās kāda t. s. jaunā partija, tomēr šoreiz to ir īpaši daudz. Tam būtu kāds izskaidrojums?

Šķiet, jaunums ir tas, ka šo jauno veidojumu priekšgalā ir patiešām pazīstami cilvēki - Sudraba, Repše, Bordāns. Tomēr liekas maz ticami, ka kādai no šīm jaunajām partijām izdosies atkārtot Zatlera, atvainojos, joku iepriekšējās parlamenta vēlēšanās.

Var jau būt, ka nevienam patiesībā tādu ambīciju nemaz nav - mērķis ir iegūt t. s. zelta kārti.

Var piekrist. Tas pats Repše jau nemaz neslēpj, ka nekādu revolūciju nepiedāvā, ka funktieris ir būt "pie galda". Tajā pašā laikā Sudrabas ambīcijas pārsniedz šādas zelta kārts izmērus, tikai ap viņu ir ļoti daudz neskaidrību. Būšu tiešs - daži no tekstiem mudina uzdot jautājumu par to autoru adekvātumu... Man ir nelāgas aizdomas, ka mēs esam un vēl būsim tuvākajos mēnešos liecinieki tam, kā tiek izšķiests ļoti liels politiskais kapitāls. Ja atceras, kādi vēl pērnā gada nogalē bija reitingi viņas pat nenodibinātajam politiskajam spēkam, ka viņa bija t. s. otrā izvēle pat daudziem Vienotības atbalstītājiem...

Jums ir viedoklis, kāpēc tā notiek? Vai tad kāds no Sudrabas atbalstītājiem uzņēmēju aprindās nevar viņai racionāli paskaidrot dažas lietas?

Jūs domājat tās runas par Juri Savicki kā atbalstītāju? Tās baumas par uzņēmējiem, kas it kā atbalstot Sudrabu, ir bijušas tik dažādas, ka grūti atbildēt uz jautājumu. Lai kā arī būtu, pie viņas nemitīgi ir gājuši dažādi politiskie precinieki, kuriem - neapspriežot citas viņu kvalitātes - vismaz ir praktiska pieredze politikā. Visiem viņa ir atteikusi.

Visu interviju ar Ījabu "Partiju regulējums būtu jāuzlabo" lasiet ceturtdienas, 20.februāra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē