Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

IT eksperts: Drošība ir tikpat būtisks digitālās vides aspekts kā prasmes lietot šo vidi

Drošība ir tikpat būtisks digitālās vides aspekts kā prasmes lietot šo vidi, un ir skaidrs, ka nepietiek tikai ar prasmi izmantot sociālos tīklus - ikvienam to lietotājam jāizprot arī ar šo tīklu lietošanu saistītie drošības riski, aģentūrai LETA sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma Accenture Latvijas filiāle vadītājs Maksims Jegorovs.

Kā stāstīja Jegorovs, par ieteikumiem drošai digitālās vides lietošanai būs dzirdējis gandrīz katrs, tomēr pieredze rāda, ka šim aspektam joprojām pievēršam pārāk maz uzmanības. "Šobrīd digitālo vidi izmanto praktiski visu vecumu lietotāji, tajā skaitā bērni, tāpēc ir sevišķi būtiski rūpēties par informācijas un mediju pratību, kā arī drošības jautājumu apguvi jau gana agrā vecumā."

"Pasaulē šīs prasmes tiek mācītas jau sākot no sākumskolas vecuma, un no šī mācību gada tās tiek mācītas arī Latvijā - 157 skolās tiek piedāvāta Accenture Latvia un Valsts izglītības satura centra (VISC) izstrādātā pilotprojekta programma - datorika," piebilda Jegorovs.

Kā ziņots, mācību programmas Datorika apgūšana paredz agrāku digitālo kompetenču attīstīšanu skolēniem, kas noderēs ikdienā informācijas iegūšanai, apstrādei, analīzei un veidošanai, kā arī efektīvai informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izmantošanai mācību procesā. VISC skolām piedāvā aprobācijai piecas programmas, kas paredzētas dažādām klašu grupām ar atšķirīgu zināšanu un specializācijas līmeni.

Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums, kas apkalpo savus klientus 120 pasaules valstīs. Uzņēmumā strādā ap 319 000 cilvēku 52 pasaules valstīs. Accenture Latvijas filiāle dibināta 2002.gadā. Patlaban Accenture Latvijas filiāle ir lielākais IT uzņēmums Latvijā pēc darbinieku skaita, nodrošinot darbvietas vairāk nekā 500 IT speciālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē