Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Jaunieceltais PA valdes loceklis gatavs parakstīt Citadeles pārdošanas līgumu un trūkumus tajā neredz

Privatizācijas aģentūras (PA) valdē pirmdien apstiprinātais Ģirts Freibergs neuzskata, ka bankas Citadele pārdošanas līgums ir izdevīgs gan valstij, gan bankai un tam nav trūkumu, viņš pauda intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma.

Viņš apgalvoja, ka līgumu gan vēl nav izlasījis, bet pirms parakstīšanas noteikti ar to iepazīsies. Viņš ir pārliecināts, ka līgumā nav trūkumu, kuru dēļ tas būtu uzskatāms par neizdevīgu. Freibergs arī uzsvēra, ka iepriekšējā PA valde atkāpās tāpēc, ka vēlējušies vēl laiku diskusijām par līgumu, taču tam nebūtu izšķirošas nozīmes.

Freibergs atzina, ka izraudzīts kā "tehnisks darbinieks" līguma parakstīšanai. Pēc viņa teiktā, līgumā noteiktā Citadeles cena esot varējusi būt izdevīgāka, ja pircējam netiktu uzliktas saistības divus gadus banku nepārdot. Apdraudētais bankas pārdošanas darījums Latvijai neliekot izskatīties labi ārvalstu investoru acīs.

Viņš arī pauda uzskatu, ka bankas pārdošanu nekādā gadījumā nedrīkstot sasteigt, tāpēc nav tik būtiski, vai līgumu parakstīt vēl esošās, vai nākamās valdības laikā.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā amatu atstāja Ekonomikas ministrijās pārraudzībā esošās Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lausks, kuriem pagājušajā piektdien būtu bijis jāparaksta līgums par bankas Citadele pārdošanu.

Līdz ar to tika sākta divu valdes locekļu meklēšana, jo bez tiem iestādei nav rīcībspējīgas vadības. Līdz pirmdienai bija izvēlētas viens no valdes locekļiem - līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Freibergs 2012.gadā pameta Citadele padomes locekļa amatu, lai sāktu darbu AS Diena valdē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē