Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kalniete: Sadarbība starp ES drošības dienestiem joprojām ir nepietiekama

Sadarbība starp Eiropas Savienības (ES) drošības dienestiem joprojām ir nepietiekama, jo starp tiem joprojām pastāv pārspīlēta piesardzība, šādu viedokli sarunā ar aģentūru LETA pauda bijusī Latvijas vēstniece Francijā, pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (Vienotība).Deputāte norādīja, ka datu reģistrs ir tikai viens no faktoriem, kas varētu novērst līdzīgu terora aktu gadījumu, jo tas lielākoties domāts aviopasažieriem, taču liela daļa cilvēku Eiropā nonāk pa sauszemi vai kuģojot pa jūru.

"Daudz nozīmīgāk būtu, ja drošības dienesti spētu vairāk un labāk sadarboties, savstarpēji apmainoties ar to rīcībā esošo informāciju. Pašlaik viņu starpā pastāv pārspīlēta piesardzība, kas ir saprotama, taču šajos apstākļos tas nevar būt šķērslis, lai datu apmaiņa notiktu daudz efektīvāk," uzskata Kalniete, kas darbojas EP Ārlietu komitejā.Deputāte arī uzsvēra, ka potenciālo terora aktu novēršanai nepieciešamas vairākas pakāpes, taču pašlaik būtu nepieciešams fokusēties uz Eiropas drošības dienestiem, kuriem lielākoties ir zināmi cilvēki, kuru darbība potenciāli var apdraudēt citus. "Jānodarbojas ar viņu neitralizāciju vai pastiprinātu kontroli, lai novērstu jaunu terora aktu atkārtošanos," pauda politiķe.Jau ziņots, ka 13.novembra vakarā koordinētās apšaudēs un sprādzienos vairākās sabiedriskās vietās Parīzē tika nogalināti 129 cilvēki, bet slimnīcās nogādāti vairāk nekā 300 ievainotie. Teroristiskais grupējums Islāma valsts tīmeklī publiskotā paziņojumā uzņēmies atbildību par terora aktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē