Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kalniņa-Lukaševica: Sieviešu līdztiesība ir aktuāla kā jaunattīstības, tā arī ES valstīs

Sieviešu līdztiesība ir aktuāla kā jaunattīstības, tā arī Eiropas Savienības (ES) valstīs, noslēdzot konferenci Sieviešu ekonomiskās iespējas un ilgtspējīga attīstība - no izaicinājumiem līdz kopīgiem panākumiem, secināja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (Vienotība). 

Konferences laikā secināts, ka vairāk līdzekļu ir jāiegulda tajā, lai sievietes varētu iesaistīties ekonomikā - tas var nest pozitīvus rezultātus. "Sievietes un meitenes ir arī ekonomiskās attīstības līdzdalībnieces un īstenotājas, ne tika iegūst no šīs attīstības," norādīja Kalniņa-Lukaševica. 

Kā nozīmīga sieviešu iesaistīšanai ekonomikā atzīmēta arī privātā sektora aktivitāte. Konferencē secināts arī, ka ir jāveicina vide, kurā sieviete var izdarīt izvēli par investīciju izdarīšanu un biznesa veidošanu. Sieviešu iespēju stiprināšanā kā ļoti svarīga atzīta izglītība, kā arī iespēja prognozēt ģimenes pieaugumu. 

Kā izteicās Kalniņa-Lukaševica, lai veidotu sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesību, nozīmīga ir politiskā līderība. Konferencē izskanēja arī, ka attīstība nav iespējama bez datos balstītas izpētes. 

Kā ziņots, Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā šodien Rīgā notika starptautiska konference Sieviešu ekonomiskās iespējas un ilgtspējīga attīstība - no izaicinājumiem līdz kopīgiem panākumiem par sieviešu ekonomisko iespēju un tiesību stiprināšanu jaunattīstības valstīs. 

Diskusijās piedalījās augsta līmeņa pārstāvji no ES institūcijām un dalībvalstīm - Nīderlandes, Itālijas un Lielbritānijas. Tāpat konferencē uzstājās pārstāvji no privātā sektora un starptautisko nevalstisko organizāciju eksperti. Konferenci organizēja ĀM sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē